Vead, mida värsked emad Facebookis teevad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Millegipärast arvavad algajad emad, et Facebook ja beebid peavad tingimata käsikäes käima. Ja mitte ainult beebid, vaid üldse lapsed – emad postitavad pidevalt lastest pilte ja muud infot, mis nende tuttavatele kiirelt närvidele hakkab käima.

On normaalne, et vanemad tahavad oma last teistele näidata. Nad tahavad näidata, kui armas on nende järeltulija. Kuid teatud reegleid võiksid lapsevanemad järgida, vahendab TheStir.

Sünnitustoast postitamine. Muidugi ka mittelapsevanemad vaatavad neid pilte ja postitusi puhtast uudishimust, kuid see on ju liig. See on liiga isiklik hetk, et seda maailmaga jagada. Pealegi, kallis noor ema, sa just sünnitasid, Facebook ei peaks praegu olema esimene mõte su peas.

Lapsest ükshaaval piltide postitamine. Emad, tehke oma lastest albumid. Mitte virtuaalsed, vaid päris albumid, mida vanaemadele-vanaisadele näidata. Pole vaja kõiki ülesvõtteid oma lapsest kõigi kübersõpradega jagada.

Lapsele Facebooki konto tegemine. Igaüks teab, et tegelikult oled arvuti taga sina ise. Su beebi pole võimeline trükkima, see on selge.

Liigselt uhkustamine. Kõik emad teavad, mis tunne on oma lapse üle uhkust tunda. Aga kui hakkad Facebookis uhkeldama, et su 6-kuune juba räägib või kuidas su silmarõõm potil käima hakkas, on see liig mis liig!

Üldse mitte millegi postitamine. Ära oled kade, näita vähemalt korra oma last.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles