Suviseid tegevusi, mida lastega teha

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel endale ja lastele tegevuse leidmine pole keeruline, kuid pärast lõbustusparkide, kino, loomaaia ja muuseumide külastust võib su rahakott kaeblema hakata.

Õnneks leidub mitmeid tegevusi, mida koos lastega teha ja mis teevad ka vanemate rahakotile pai. Järgnevalt on toodud lõbusad ja lihtsaid ajaveetmismoodused, mida lapsed suvel naudivad, vahendab TheStir.

1. Kui sul on kodus täispuhutav või välibassein, lase see soojal päeval vett täis, pane lapsed ujumisriietesse ja lase neil möllata, samal ajal ise aiatoolis päevitades. Basseini puudumisel sobib ka veevoolik või muruprits.

2. Mine lastega raamatukogusse. Julgusta lapsi lugema, viies neid tihti raamatukokku ja laenutage alati mõni põnev raamat, mida õhtuti lastele lugeda saad.

3. Sööge jäätist. Lastele maitseb jäätis, rohkem selgitusi pole tarvis.

4. Minge mänguväljakule. Kohaliku pargi mänguväljak pakub meelelahutust lastele ja võimaldab vanematel teiste naabruskonnas elavate peredega tutvuda.

5. Veesõda! Osta mõnest mänguasjadepoest paar veepüstolit ja lase lastel lõbutseda.

6. Mine koos lastega turule. Valige koos värskeid marju ja köövilju, millest õhtusöök teha.

7. Grillige vahukomme. Ameerikas äärmiselt populaarsed vahukommid on saadaval ka meie poelettidel ja neid on grilli või lõkke kohal äärmiselt lihtne teha.

8. Lase lastel kriitidega õues joonistusvõistlus teha, keksumängu mängida või niisama asfalti kaunistada.

9. Lase lastel plastiliiniga voolida. Lastele meeldib plastiliinist midagi meisterdada, pane köögilauale (või võimalusel õuelauale) ajaleht alla ja laste fantaasia läheb lendu.

10. Minge piknikule.

11. Mängi lastega peitust. Lapsed kisavad õnnest, kui leiavad su diivani taga küürutamas.

12. Kutsuge mõni teine laps külla mängima. Mõnikord pole pisipõnnidele õnneks muud vaja kui mängukaaslast. Veelgi nauditavam on see aeg siis, kui lapse ema on su sõbranna – sel viisil on lapsed õnnelikud ja teie saate omavahel juttu ajada.

13. Ehitage kindlus. Unusta ära miljon mänguasja, mis teie elamises leiduvad – lastele meeldib ehitada diivanipatjadest või tühjadest kastidest kindluseid.

14. Küpsetage koos midagi. Lase lapsel käed jahuseks teha ja tehke koos midagi maitsvat.

15. Korraldage tantsuvõistlus. Kas on veel midagi lõbusamat, kui muusika valjuks keeramine ja lastega koos tantsimine?

16. Ostke mullitajaid – mullid meeldivad kõigile lastele ja ka täiskasvanud ei saa oma sisemist last varjata, kui läikivad seebimullid neist mööda hõljuvad.

17. Tehke kodus aaretejaht. Eriti lihtne on see väikeste lastega, sest nende uneajal saad mõned asjad peitu panna ja hiljem lasta lapsel neid otsida. Suuremate lastega peaks natuke pikemalt ette valmistama, sest neile meeldib aardeid otsida kaardi abil.

18. Korjake koos marju. Õpeta lapsele, et marjad on tervislikud (kuid vajadusel näita ka, milliseid marju kindlasti vältima peaks).

19. Peske autot. Otsi välja veevoolik, svammid ja puhastusvahendid ning löö koos lastega enda või abikaasa auto läikima.

20. Minge jalutama. Kui sul tõesti ei tule enam põnevaid tegevusi pähe, jalutage lastega oma naabruskonnas. Lapsed võivad märgata huvitavaid asju, millest sina iga päev märkamatult mööda tuhised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles