Põhjuseid, miks dieet ei anna soovitud tulemusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks on nii, et tervislik toitumine ja trenn ei anna soovitud tulemusi? Ilmselt annad omalt poolt kõik, et kilosid kaotada, kuid kaalunumber püsib jonnakalt sama.

Briti toitumiseksperdid tegid kindlaks üle saja faktori, mis dieeti mõjutavad. Enamik neist on suhteliselt selged asjad – näiteks väiksemad portsjonid –, kuid eksperdid leidsid ka neid aspekte, mis on üpris üllatavad, kirjutab Daily Mail.

1. Jood liiga palju puuviljamahla. Mahlad ja teised suhkruga joogid mõjutavad kaalu rohkem, kui tahked toidud.

2. Sa ei maitsesta piisavalt oma toitu. Toidule pipra lisamine aitab kaloreid kiiremini põletada.

3. Väldid jogurtit. Uuringutega on kindlaks tehtud, et jogurt aitab kaalulangusele kaasa ja mõjub hästi ainevahetusele.

4. Loed retseptiraamatuid- ja ajakirju. Psühholoog Kathleen Page selgitas, et kõrge rasvasisaldusega toitudest piltide vaatamine stimuleerib aju isu kontrollivat keskust, mille tulemusel on sul suurem isu magusa ja hõrgu toidu järgi.

5. Sa ei mälu toitu piisavalt. Mida kauem toit suus püsib, seda rohkem on keelel võimalust ajule märku anda, et aju vabastaks vajalikke seedemahlasid.

6. Sööd valet värvi taldrikult. Kui sööd toitu taldrikult, mis on toidu värvi, kipub toit justkui taldrikusse sulama ja selle tulemusel sööd rohkem. Kui aga taldriku ja toidu värvi vahel on tugev kontrast, tundub portsjon suurem ja sööd vähem.

7. Väldid peeglit. Peegli juures söömine võib oluliselt mõjutada seda, kui palju kaloreid sa sisse sööd. Ühes uuringus selgus, et peegli ees sööb inimene vähem.

8. Kuulad söömise ajal muusikat. Georgia ülikooli teadlased selgitasid välja, et söömise ajal muusika kuulamine võib põhjustada suurema söömingu. Ühtlasi tuli välja, et kiirema muusika taustal sõid inimesed kiiremini ja aeglasema muusika taustal aeglasemalt.

9. Annad oma isudele järgi pärast trenni. Kui naised teevad kõvasti trenni, kipuvad nad pärast peaaegu sama koguse kilokaloreid uuesti ära sööma.

10. Teed trenni siseruumis. Paljud uuringud on näidanud, et looduslikus keskkonnas treenimine parandab meeleolu, vähendab ärevust ja tõstab tõenäosust, et jääd oma treeningkavale truuks.

11. Oled lõhnade suhtes tundlik. Ülekaalulised inimesed võtavad juurde, sest nad on lõhnade suhtes tundlikumad kui saledad inimesed.

12. Sa oled naine. Uuringud on näidanud, et ülekaalulised mehed suudavad isudele paremini vastu panna kui naised.

13. Teed trenni ilma muusikata. Muusika on oluline motivaator, sest see tõmbab tähelepanu ära valult, mida võid trenni tehes tunda ja sunnib rohkem ning pikemalt treenima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles