Apelsinikana vardad juurviljadega

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsinikana vardad juurviljadega
Apelsinikana vardad juurviljadega Foto: Silvia Pärmann

Hispaania lõunaosas Andaluusias elav eestlannast kirjanik ja ajakirjanik Helen Eelrand on hispaanlastelt õppinud hea toidu ja veini abiga tuju üleval hoidma vaatamata keerulistele olukordadele majanduses.

Oma raamatus «Hispaania maitsed. Tapas» jagab ta hispaanlaste häid ja väga kiirelt valmivaid suupisteid, mille abil saab suvesoojuse ja rõõmu ka Eestisse kohale võluda. Kanavardad aedviljadega sobivad suurepäraselt suviseks õhtusöögiks.

Vaja läheb:

  • luudeta kanaliha
  • rohelist ja punast paprika
  • suvikõrvitsat
  • baklažaani
  • apelsine
  • riivsaia, õli, soola.

Kuumuta pannil õli, tükelda kana. Enne kanatükkide pannile viskamist veereta kanatükke riivsaias (riivsaiale võib lisada näiteks küüslauku või peterselli), seejärel prae. Pressi kahest apelsinist mahl ja vala mahl teisele pannile, et seda soojendada. Happelisuse vähendamiseks lisa pisut suhkrut, sega.

Kastme paksendamiseks raputa mahlale lisaks veidi kasutatud riivsaia. Enne keema hakkamist eemalda pann tulelt. Lõika paprikad ribadeks ning baklažaan ja suvikõrvits kuubikuteks. Prae juurviljad tasasel tulel õlis, maitsestamiseks kasuta soola või sojakastet.

Kui kana ja juurviljad on valmis, lükka vardasse paprika, suvikõrvits, kanatükk, baklažaan ja teist värvi paprika (järjekorda võib soovi korral muuta, kuid paprika peab olema nii alguses kui lõpus). Seejärel vala vardale peale paksendatud apelsinimahl.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles