Kirev suvine vokiroog köögiviljade ja kanaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Köögiviljad poes.
Köögiviljad poes. Foto: Ove Maidla

Vokitud road on suvel aedviljade kasutamiseks ideaalsed. Hõrk vokiroog on tervislik ja kosutav. Toome sinuni ühe lihtsa retsepti.

Retsept: suvine köögiviljadega vokiroog kanaga neljale inimesele, vahendab Lecker.de.

Vaja läheb:

1 lillkapsapea (500 g ilma lehtedeta)
soola
200 g basmatiriisi
250 g herneid
1 väike punane ja 1 kollane paprika
1-2 tšillipiprakauna
2 tk kanafileed (mõlemas umbes 120 g)
2 spl õli
pipart
4-5 spl aasiapärast tšillikastet kana jaoks
6 vart koriandrit
 

Ettevalmistusaeg 30 minutit.

Puhasta ja lõika lillkapsas väikesteks õisikuteks. Keeda lillkapsast soolases vees, kupata umbes 4 minutit. Pane riis keevasse soolatud vette ja keeda vastavalt pakendi juhistele.Lisa herned kaheks minutiks lillkapsa sekka ja kupata. Seejärel jahuta lillkapsas ja herned külma veega. Puhasta ja pese paprika, lõika neljaks ja seejärel ribadeks. Lase õli panni peal kuumaks, samal ajal lõika kanafilee kuubikuteks ja prae neid pannil 2-3 minutit. Siis lisa lillkapsas ja herned ning maitsesta roog soola ja pipraga. Haki pool tšillipipra kogusest ja keeda seda 2-3 minutit kuumas vees. Pese koriander, kuivata ja haki jämedalt. Lisa pool koriandrit toidu sisse, ülejäänud serveeri vahetult enne söömist.
Nõruta riis ja kaunista ülejäänud hakitud tšillipipra ja koriandriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles