Uuring: Facebook põhjustab abielulahutusi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Küsitluse järgi on üks kolmandik märkinud abielulahutuse põhjuseks Facebooki. Eksperdid selgitavad, miks võib sotsiaalvõrgustik ohtlik olla.

Facebooki asutaja Mark Zuckerberg muutis oma suhte seisuks sotsiaalvõrgustiku kontol «abielus» ning lisas foto endast ja abikaasa Priscilla Chanist, vahendab Blick.ch. Selline märge on saanud paljude paaride jaoks oluliseks.

Sotsiaalne võrgustik on kõike muud kui suhet toetav. Nii tõestab Ameerika Ühendriikides tehtud uuring, mille tulemusena selgus, et rohkem kui üks kolmandik küsitlejatest on maininud abielulahutuse põhjuseks Facebooki.

Sotsiaalvõrgustikud mängivad USA juristide töös üha suuremat rolli.

Jurist Gary Traystman ütles: «Ma näen seda väga tihti, et Facebooki pärast minnakse vaidlema ja see saab abielule saatuslikuks». Tema sõnul on see magus digitaalne lõks.

Facebookis käivad asjad väga kiiresti – vaid mõne klikiga saab kenale tüdrukule sõbrakutse saata ja kui naine näeb, et mees on mõne atraktiivse naisega sõbraks saanud, ärritab see õrnemat sugu väga.

Šveitsi paaristerapeudi Klaus Heeri sõnul on inimestel kiusatus teha midagi sellist, mida nad reaalses elus ei julgeks teha. Ja Facebook annab selleks võimaluse.

«See, kes elab pühendunud suhtes, võib magusa kiusatuse tõttu sattuda Facebookis ohtlikesse situatsioonidesse. Facebook annab võimaluse näidata ennast eriti avameelsena (avalik kommenteerimine, like-mine) ja teinekord tehakse üksteisele just läbi selle haiget,» selgitas paariterapeut.

«Mõned inimesed ei märkagi, kui ohtlikku mängu nad mängivad,» lisas ta.

Facebook ei anna ainult põhjust abielu lõpetada. Vihahoos teise inimese isiklikke andmeid avalikustades võib viia see isegi tõsisema kohtuasjani. See, et Facebooki kirjed mõjutavad lapsetoetust ja eestkostet, on saanud USAs juba tavaliseks.

«Ühes aastas on 60 protsendi abielulahutuste puhul arvestatud Facebookist pärit tõendeid (sõnumitena saadetud e-kirjad, kommentaarid),» märkis advokaat Traystman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles