Mida teha, kui toit jäi liiga soolane või rasvane?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soolasid supi üle või toit jäi liiga rasvane? Köögiprohmakaid saab parandada lihtsate nippidega.

Köögiäparduste parandamise ABC, vahendab ajakiri Naised.

Kui toit on liiga soolane.

ÜLESOOLATUD SUPP.Lisa supile paksudeks viiludeks lõigatud toores kartul, mis 5-10 minuti pikkuse keetmise jooksul imab endasse suure hulga soola. Õngitse kartuliviilud vahukulbiga välja ja viska minema.

Supi soolasust vähendavad ka puljongisse pandud 2-3 viilu leiba või marlilapi sisse keeratud peotäis riisi.

ÜLESOOLATUD HAUTIS. Suurenda hautises koostisainete kogust või puista hautisesse paar näputäit pruuni suhkrut.

ÜLESOOLATUD MAKARONID. Valmista makaronidele maitsestamata jogurtist või hapukoorest soolavaba külm kaste (nt kurk, sibul). Soolaseid makarone tasakaalustavad ka purustatud tomatid, millele võid lisada pisut suhkrut ja ürte.

Ka võid makaronid üle valada maitsestamata muna-piimaseguga ja roa seejärel ahju hüübima tõsta.

Ahjumakaronidele võid lisada ka väheses õlis praetud sibula, paprika ja riivitud porgandi segu ning rooga ahjus 5-10 minutit küpsetada.

Kui toit on liiga rasvane.

LIIGA RASVANE KASTE. Aseta kastmesse mõneks minutiks kuiv saiaviil, mis rasva endasse imab. Võid kastme ka lihtsalt maha jahutada ja seejärel hangunud rasva lusikaga ära koorida. Seejärel pane kastmesse mõned jäätükid ja oota, kuni rasv nende ümber koguneb ning võta seejärel kuubikud välja.

LIIGA RASVANE SUPP. Pane rätikusse mõned jääkuubikud ja hoia rätikut natuke aega puljongi või supi sees. Üleliigne rasv koguneb rätikusse.

LIIGA RASVANE PAJAROOG. Jahuta hautis kiiresti pärast valmimist (võid selle vajadusel ka sügavkülma panna) ning eemalda seejärel hangunud rasv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles