Burger oakotletiga

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger oakotletiga
Burger oakotletiga Foto: Kirjastus Pegasus

Ka taimetoitlased saavad burgereid süüa. Huvitav retsept oakotlettidega burgeritest pärineb värskest taimetoidu kokaraamatust «Toidud ainult taimedest».

Kogus: neljale

1 tass põldube
1sibul
1 porgand
½ tassi riivsaia
2 küüslauguküünt
½ tassi vett
4 kuklit
4 salatilehte
1 tomat
1 sl sinepit
3 sl ketšupit
Maitsestamata sojajogurtit
Soola, pipart, majoraani

Valmistamine

Leota ube 12 tundi. Keeda seejärel soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Haki sibul ja küüslauk ning riivi porgand. Purusta keedetud oad saumiksriga ühtlaseks ja lisa vett, et segu jääks pisut vedelam. Pane saadud mass suuremasse kaussi, juurde porgand, sibul, küüslauk, riivsai, ketšup ja sinep. Maitsesta soola, pipra, paprikapulbri ja majoraaniga. Sõtku tainast seni, kuni sellest saab voolida kotletid. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa riivsaia, kui liiga paks, siis hoopis vett.

Prae kotletid mõlemalt poolt kuldseks ja küpseta seejärel eelkuumutatud ahjus 175 °C juures 10–15 minutit.

Rebi sobiliku suurusega salatilehed ja viiluta tomat. Kastmeks sega maitsestamata sojajogurt vähese ketšupiga. Pista kotletid kuklite vahele, lisa salatilehed, tomativiilud ja kaste.

Soovitus!

Burgerit sobib pakkuda ahjus röstitud bataadiga, mida on enne soola ja oliivõliga maitsestatud. Rösti viilutatud bataati ahjus 175 °C 15-20 minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles