Uuring: enne otsuste langetamist söö midagi magusat

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tõenäoliselt juhtub sul vähemalt korra nädalas nii, et töölt koju jõudes tunned suurt nälga ning väsimust ja hea meelega viskaksid televiisori ette pikali ega läheks trenni. Mida sellisel juhul teha? Söö midagi magusat!

Uus uuring selgitas välja, et enne hea otsuse tegemist – kas siis seoses trennimineku või raha raiskamisega – vajab aju energiat, mida ta saab glükoosist, kirjutab Health.com.

Sotsiaalpsühholoogia professor Roy F. Baumeister ütles: «Enesekontroll on nagu lihas. Kui teed midagi, milleks on tarvis enesekontrolli, väsib lihas ära ja kui su teele tuleb järgmine enesekontrolli nõudev takistus, tegeled sellega halvemini kui esimesega.»

Ta lisas, et väike kogus glükoosi taastab inimese tahtejõu. Pärast pikka päeva kontoris võib su aju vajada väikest suhkrulaengut, et langetada häid otsuseid.

Kui aga arvad, et leidsid hea ettekäände, miks tööpäeva lõpus endale tükike šokolaadikooki lubada, siis eksid. Kõige parem oleks vajaliku suhkrukoguse saamine puuviljadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles