Marokopärane vürtsikas kana juurviljade ja friteeritud lillkapsaga

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marokopärane vürtsikas kana juurviljade ja friteeritud lillkapsaga
Marokopärane vürtsikas kana juurviljade ja friteeritud lillkapsaga Foto: Sony Entertainment Televison

Kerge suvine roog Sony Entertainment Televisioni saatest «Minu köök on parim» sobib ideaalselt nädalavahetuse toidulauale.

Ettevalmistusaeg: 30 min
Küpsemisaeg: 1h 15 min
Portsjoneid: 4

Koostisosad

800 g noori spinatilehti
4 kanafileed
100 g röstitud seedermännipähkleid
50 g võid
1 kimp väiksemaid kooritud porgandeid
350 g bataati ehk maguskartulit, tükeldatud jämedateks kangideks
2 sl oliiviõli
Tükeldatud rohelisi oliive ja peterselli kaunistuseks

Kaste

1 tl köömneseemneid
2 tl koriandriseemneid
1 tl fenneli ehk apteegitilli seemneid
1 tl paprikapulbrit
1/4 tl tšillihelbeid
1 tl oliiviõli
1 peeneks tükeldatud sibul
1 hakitud küüslauguküüs
375 ml tomatipüreed
375 ml kanapuljongit
1 loorberileht
1 näputäis safranit
2 peotäit rosinaid

Vürtsisegu kana määrimiseks

1 tl pehmemaitselist paprikapulbrit
½ tl jahvatatud koriandriseemneid
½ tl köömneseemneid
½ tl fenneli ehk apteegitilli seemneid
1 sl oliiviõli

Friteeritud lillkapsas

½ tl fenneli ehk apteegitilli seemneid
½ tl koriandriseemneid
1/4 lillkapsast, tükeldatud õisikute kaupa
Taimeõli friteerimiseks

Valmistamine

1. Kastme tegemiseks kuumuta vürtse kuival praepannil, kuni on tunda vürtside lõhna. Peenesta vürtsid uhmris. Aja õli keskmise suurusega pannil kuumaks. Prae õlis sibula- ja küüslaugutükke, kuni need on pehmed. Lisa vürtsisegu. Kuumuta segu pidevalt segades 1 minut või kuni on tunda vürtside lõhna. Lisa tomatipüree, puljong, loorberileht ja safran. Keeda kaanega kaetult 15 minutit tasasel tulel. Võta loorberileht välja. Sega, kuni kaste on ühtlane. Kurna kaste läbi sõela. Vala kaste tagasi pannile. Lisa rosinad. Keeda tasasel tulel veel 20 minutit. Võta pann tulelt ja kata kaste kaanega, et see ei jahtuks.

2. Vahepeal aja vähese õliga määritud teflonpann pliidil kuumaks. Pane spinat pannile ja kuumuta kogu aeg segades. Jahuta spinat. Pigista üleliigne vedelik välja. Haki spinat peeneks. Sega spinat ja seedermänniseemned suures kausis kokku. Maitsesta. Lõika kanarinna külje sisse tasku. Täida tasku spinatiseguga.

3. Eelsoojenda ahi 180 ºC-ni.

4. Kana määrimiseks mõeldud vürtsisegu tegemiseks sega kõik koostisained suures kausis kokku. Lisa kana. Hõõru kanatükke üleni vürtsiseguga.

5. Sulata või suurel praepannil. Küpseta kanatükke ca 10 minutit, kuni liha on pruunistunud.

6. Vala kaste küpsetusvormi. Paiguta kanatükid ühe kihina ilusasti kastme sisse, nii et nahaga pool jääb üles.

7. Küpseta kana kaetult ahjus umbes 15 minutit (oleneb kana suurusest). Lase seista 5 minutit. Lõika kanatükid jämedateks viiludeks.

8. Vahepeal piserda porgandeid ja bataati oliiviõliga. Aseta juurviljad röstimispannile. Küpseta 30 minutit või kuni juurviljad on pehmed, juurvilju vahepeal umber pöörates.

9. Lillkapsa valmistamiseks peenesta kõigepealt vürtsid uhmris. Maitsesta. Kuumuta vürtsisegu väikesel pannil tasasel tulel, kuni on tunda vürtside lõhna.

10. Friteeri lillkapsa tükke portsjonite kaupa, kuni need on kuldpruunid. Lase neil majapidamispaberil nõrguda. Puista peale röstitud vürtsisegu.

11. Serveeri viilutatud kana röstitud juurviljadega ja friteeritud lillkapsaga. Kaunista oliivide ja peterselliga. Piserda peale kastet.

Nõuanded

• Kui sulle meeldib paksem kaste, pane kaste pärast kana küpsetamist tagasi pannile ja kuumuta, kuni see pakseneb.
• Kastme võib kuni kaks päeva varem valmis teha. Tegelikult maitseb kaste sel juhul isegi paremini, kuna maitsetel on olnud aega välja kujuneda. Hoia kastet külmkapis õhukindlalt suletud anumas.
• Friteeritud lillkapsas sobib väga hästi ka karriroogade juurde.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles