Uuring: noored ootavad süütuse kaotamisega järjest kauem

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti läbi viidud uuringu järgi kaotavad naised süütuse pärast ülikooli astumist, mitte enne.

Uuringus osalesid 17-23-aastased naised, kes käisid 677 erinevad koolis. 2012-2015. aasta klassid olid osalejate poolest peaaegu võrdselt esindatud, vahendab Yahoo! Shine.

69 protsenti osalejatest tunnistas, et kaotas süütuse 18-aastaselt. Samal ajal oli 43 protsenti vastanutest uuringu läbi viimise ajal veel süütud.

Nendest, kes olid juba seksuaalvahekorras olnud, ütles 12,3 protsenti, et tegid seda 17-aastaselt ja 9,5 protsenti tunnistasid, et nende esimene kord leidis aset 16-aastaselt.

Uuringu viis läbi tudengitele mõeldud veebileht HerCampus.com. Veebilehe esindaja Stephanie Kaplan ütles, et nad on oma lugejate põhjal täheldanud, et üha enam pannakse rõhku ambitsioonidele ja õppimisele, enam ei hoolita sellest, et olla oma sõprade seas esimene, kes süütuse kaotab.

Kaplan lausus, et üha enam lugejaid kirjutab neile, et ootavad õiget partnerit , kellega esimest korda vahekorras olla, selle asemel, et suhtuda seksi kui millessegi, mis oma tegemata tegude nimekirjast maha tõmmata.

Ta lisas, et noored naised on ka raseduse suhtes muutunud ettevaatlikumaks.

Doktor Rachel Jones kinnitas, et Ameerikas on see üleriigiline nähtus, et noored lükkavad oma esimest vahekorda hilisemasse ikka.

Jones tõi välja, et kui 1988. aastal oli 15-19-aastastest tüdrukutest 51 protsenti vahekorras olnud, siis ajavahemikul 2006-2010 oli see protsent 43. Noormeeste seas on langus olnud veelgi suurem: 1988. aastal oli süütuse kaotanud 60 protsenti ja vahemikus 2006-2010 oli vahekorras olnud 42 protsenti poistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles