Kümme asja, mida isad teevad emadest paremini

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Miks on tihtipeale nii, et emasid kardetakse ja isadega tahetakse mürada? Võib-olla on asi selles, et isad oskavad lastega lõbusamalt (ja loomulikumalt) aega veeta kui emad.

Kui tegemist on lastega, siis on üks asi, mida emad suudavad isadest vaieldamatult paremini teha: sünnitada. Emad on ka suuremad kallistajad, haavade parandajad ja musitajad. Mitte, et isad seda ei teeks, vaid emadel tuleb see lihtsalt paremini välja, kirjutab The Stir.

Kuid elus on ju kõik tasakaalus, seega peab olema terve hunnik asju, milles isad on päris head. Mitte tüüpilised poiste asjad nagu palli viskamine ja muru niitmine. Ei, hoopis teised olulised oskused, mis aitavad mõjutada noore inimese mõtteviise.

1. Peeretamine. Kõik ju teevad seda, seega ei tasu oma silmi pööritada ja teeselda, et see pole nii. Kõhutuul on täiesti normaalne asi ja isade jaoks pole mingi probleem lastele näidata, et seda ei tasu häbeneda.

2. Kaua magamine. Lastele meeldib varakult ärgata. Õnneks õpetavad isad lastele nädalavahetusel kaua põõnamise ilu.

3. Lõbusate otsuste tegemine. Emad teevad alati toidupoodi minnes nimekirja, sest see muudab poes käimise lihtsamaks. Aga isad näitavad lastele, et mõnikord tuleb improviseerida ja nimekirja vältida ning tuua koju pakk juustukrõpse või suur limonaadipudel.

4. Karjumise ignoreerimine. Seda võib nimetada kannatlikkuseks. Või valikuliseks kuulmiseks. Isad lasevad lastel kisada ja viriseda ilma neile tähelepanu pööramata.

5. Lahedate häälte tegemine. Olgu see siis autohääl, kui isa mängib poja autodega või tulistamise hääl veepüssiga mängides, isadel on juba sündides suus üks lisalihas, mis võimaldab neil teha lastele meelepäraseid häälitsusi.

6. Õhtusöögile minek. Ema võib ju olla köögis boss, kuid keegi ei haara perekonda kiiremini kaasa, et minna välja sööma kui isad.

7. Lastele D-vitamiini andmine. Emad panevad lastele nii palju päevituskreemi peale, et sama hästi võiksid lapsed olla rannas täisriides. Isad panevad piisavalt kreemi, et lapsed saaksid päikesest D-vitamiini . Päikesepõletused on kahjuks ebameeldiv tagajärg.

8. Oma nime lumele kirjutamine. See kehtib ainult poiste kohta, kuid külmadel talvekuudel saavad isad poegadele demonstreerida seda, kuidas oma nime lumele kirjutada.

9. Musta pesu tootmine. Ema oskab pesu pesta, triikida ja kõigi riided õigesse kappi panna, aga ilma isa oskuseta spontaanselt terve hunnik musta pesu teha, poleks emal nii palju pesu, mida jälle ilusaks teha.

10. Plekkide tegemine. Arvad, et lapsed on loomulikult räpased sööjad? Tegelikult õppisid nad pastakastet diivanile ajama oma kallist isa jälgides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles