Kuidas pulmadest tuleneva stressiga toime tulla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised näevad enne pulmi õudusunenägusid. Üks naine rääkis, et tema nägi korduvat unenägu, kus ta kõnnib oma ilusas pulmakleidis trepist alla, komistab, kukub ja murrab ninaluu. Õnneks on need kõigest unenäod, kuid pulmastress võib talumatu tunduda.

Tulevasi pruute valdab kerge paanika juba hetkel, mil Härra Õige abiellumisettepaneku teeb, kirjutab GalTime. Asi pole selles, et pruut tahaks tingimata alt hüpata, vaid pigem selles, et kõik detailid oleks paigas ja potentsiaalsed probleemid ennetatud.

Ärevus tekitab imelikke unenägusid, paanikahooge, isu kadumist, püsimatust ja palju muud ebameeldivat. Siin on mõned nõuanded, kuidas pulmaeelset stressi vähendada.

Suhtle kaaslasega. Suhtlemine on oluline ja hea harjutus abielu jaoks. Näiteks kui su kihlatu on pulmade tõttu paanikas, tea, et hea suhtlus on sel puhul väga oluline. Kui oled rahulikus tujus, räägi oma tulevasega, kirjelda rahulikult oma tundeid ja ütle talle, millised on su vajadused ning ootused. Kui sa ei suuda seda talle öelda, kirjuta kiri. Jää faktide juurde, ära solva ega süüdista. Lõpeta oma jutt sellega, kui palju sa teda armastad ja hindad.

Räägi sõbraga. Luba endal 15 minutit järjest pulmade teemal viriseda ja seejärel kuula 15 minutit oma sõbranna muresid. Siis minge kergemate ja humoorikamate teemade juurde, lõpetades oma koosveedetud aja positiivse noodiga. Tunnete mõlemad end paremini ning keskendute vahelduseks millelegi muule kui oma probleemidele.

Otsi abi. Kui sa tõesti tunned, et see kõik on sinu jaoks liiast, räägi mõne nõustajaga. On täiesti normaalne mõne neutraalse vaatleja arvamust küsida, kes on treenitud ja objektiivne, toetab sind ja annab mõistlikku nõu. Mõni paar otsustab lausa paariteraapia kasuks.

Ole valmis. Tuleta endale meelde, et ootad parimat, kuid ole samas valmis ka halvimaks. Kui muretsed kõigi võimalike esilekerkivate probleemide pärast – näiteks halb ilm, haigeks jääv külaline, lilleneiu viimase hetke hädaolukord – tea, et neid asju võib ette tulla. Loodetavasti ei tule, kuid realistlikud ootused ja varuplaan (või kaks) võimaldab sul seda päeva rohkem nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles