Näitust «Julge kanda kleiti!» kroonib Lenna Rapuntseli kleit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Ülemiste keskuses näitus «Julge kanda kleiti!», mis koosnes 11 toimeka ja tuntud Eesti naise kleitidest - igaüks neist enda looga ning tegemistega. «Näitus on naistele naistelt, kes kõige paremini mõistavad naiselikkuse olemust ning tuletavad meelde, et lihtsates asjades nagu kleit peitubki võlu,» ütles näituse korraldaja Triin Väiku.

«Võluvad naised kannavad kleiti ning selle näituse idee ja eesmärk on panna rohkem naisi mõistma, et nad ei unustaks enda kui naise olemust tänases kiires tempos ning võtaksid olla aega olla lihtsalt iseendale,» märkis Triin Väiku.

Näitusel osalevad priimabaleriin Kaie Kõrb, laulja-näitleja Marilyn Jurman, moekunstnikud Kristina Viirpalu ning Hanna Korsar, Miss Estonia 2009 Diana Arno, rahvusvaheliselt tuntud moeblogija Merily Leis, kolumnist Kaidi Laur, laulja Helen Adamson, saatejuht Grete Klein, moekunstnik Liina Stein ja moelooja Mari Martin.

Näituse külastajaid köitis pilkupüüdev rohkete pärlitega kaetud kleit, mis valmis moekunstniku Liina Steini käe all. Kleit valmistati Eesti Laul 2010 finalist Lenna Kuurmaale, kes osales konkursil lauluga «Rapuntsel».

«Jumaldan vahutavaid ja sahisevaid seelikusabasid. Pole parata, see on vist iga naise sisemine salakirg. Ja selles kleidis on kirglikkust,» iseloomustas moelooja Hanna Korsar näitusele toodud kleiti.

Saatejuht Grete Klein tõi näitusele gümnaasiumi lihtsa, kuid särava lõpukleidi.

Laulja Helen Adamsoni pidulik kleit on pärit Karen Milleri kollektsioonist ning saanud tähtsaks enda omanikule ühel pulmapeol.

Moekunstniku Kristina Viirpalu pidulik kootud kleit pärineb tema enda kollektsioonist.

Priimabaleriin ja balletistuudio omanik Kaie Kõrbi kleit valmis Lilli Jahilo käe all Kaie 50.juubeliaasta galapeole, millega ta lõpetas ametlikult enda tantsijakarjääri suurel laval.

Laulja-näitleja Marilyn Jurmani kleit valmis konkursile Eesti Laul 2011 ning selle autoriks on Triin Randver.

Miss Estonia 2009 Diana Arno valis näitusele piduliku kostüümi endanimelisest kollektsioonist.

Kolumnist Kaidi Laur tõi rahva ette Rahvusooper Estonia kostüümiala juhataja Marja-Liisa Pihlaku valmistatud pika õhtukleidi.

Pilkupüüdev neoonvärvi kleit kuulub Tallinn Dolls loovjuhi Mari Martinile. Kleidi nimi on «Suvi» ning see on disainitud tema enda poolt.

Rahvusvaheliselt tuntud moeblogija Merily Leis tõi näitusele gümnaasiumi lõpukleidi.

Näitus on Ülemiste keskuse 2. korrusel avatud kuni 26.juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles