Suhtlusportaalis tutvunud paarid kolivad kiiremini kokku

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paarid, kes on tänu suhtlusportaalile tutvunud, kolivad kiiremini kokku, saavad kiiremini lapse ja on truud oma kaaslasele. Nii selgus rahvusvahelisest uuringust teemal «Kas suhtlusportaalis kohtunud paarid armastavad teisiti?».

Küsitluse viis läbi suhtlusportaal Parship. Kokku osales uuringus1000 inimest, kes olid keskmiselt 47-aastased ning neil oli olnud kolm pikemat suhet, vahendab Lifestyle.t-online.de.

Vastajad pidasid interneti teel partneri otsimisel oluliseks stabiilsust ja sisemisi väärtusi.

Esimene laps pärast 2,5-aastast tutvumisperioodi

«Suhtlusportaalides tutvunud paarid kolivad kiiremini kokku,» selgitab uuringu tulemusi Parshipi direktor Sandra Gabler (Austria/Šveits).

Uuringu kohaselt saavad 80 protsenti suhtlusportaalis tutvunud inimestest avalikult kokku esimese kuu jooksul, järgnevatel kuudel aga 60 protsenti paaridest.

«Interneti vahendusel saavad paarid isegi kiiremini kokku kui paarid, kes tutvuvad avalikes kohtades,» ütleb Gabler.

Esimese lapse saavad paarid keskmiselt 2,5 aastat pärast tutvumist, avalikes kohtades kohtunud paarid aga keskmiselt 3,75 aasta pärast.

Praeguse suhtega olid rahul 90 protsenti suhtlusportaalides kohtunutest, teiste paaride rahulolu oli oma suhtega ainult 75 protsenti.

Suhtlusportaalis kohtunutel on samad väärtushinnangud

Seksuaalne truudus ja eesmärk koos vanaks saada, on interneti vahendusel tutvunutel kõrgeim.

Sama kehtib ka nädalavahetusel töötamise kohta – ollakse valmis loobuma oma töökohustustest ja partneri pärast plaane muutma.

Romantikuid leidub ka suhtlusportaalides

Uuringu käigus selgus, et 18 protsenti suhtlusportaalides tutvunutest tundis vestluse käigus liblikaid kõhus.

Suhtlusportaalides on paare aidanud kokku viia andmebaas, mis ühildab ühised huvid. Vähemalt kolm neljandikku vastanutest suutsid ka pärast 5-aastast kooselu ühiseid isiksuseomadusi meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles