Proovi suviseid tomatisalati retsepte

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Klassikaline tomatisalati sibulatega? Taevalik! Kuid alljärgnevad tomatisalati retseptid on veel paremad. Proovi neid ise valmistada!

Suvel on kodused küpsed tomatid eriti magusad ja maitsvad, vahendab Brigitte.de.

Tomatisalat on ilmselt parim võimalus neid nautida. Salati tegemisel võid kasutada erinevaid tomatisorte.

Kui tomat ei ole veel päris küps, siis hoia seda päikese käes aknalaual. Pea meeles, et külmkapis kaotavad tomatid kiiresti oma hea maitse.

Klassikaline tomatisalat valmib kiiresti ja lihtsalt: on vaja tomateid, sibulat, soola, pipart, äädikat ja õli.

Retseptid:

1. Tomati-nektariinisalat

Vaja läheb:

500 grammi tomateid
2 küpset nektariini
4 väikest sibulat
4 sidrunimelissi lehte
3 spl valget palsamiäädikat
soola
Pipart
2 spl rapsiõli

Valmistamine:

Pese tomatid ja lõika tomatid kaheksaks. Loputa nektariinid ja eemalda kivid. Viiluta sibulad rõngasteks. Haki sidrunimelissi lehed ribadeks. Lisa hakitud toiduained kaussi, sega palsamiäädikaga, lisa näpuotsaga soola ja pipart. Lase salatil enne serveerimist 30 minutit külmkapis tõmmata.

2. Tomati-mozzarellasalat

Vaja läheb:

1 pakk delikatess-mozzarella't
300 g kirsstomateid
oliiviõli
balsamico veiniäädikat
basiilikut
värskelt jahvatatud soola, pipart

Valmistamine:

Viiluta mozzarella ja lõika tomatid pooleks. Pane mozzarella viilud sügavamale alusele ja lao sinna peale tomatid. Maitsesta värskelt jahvatatud soola ja pipraga. Piserda peale oliiviõli ja balsamico’t. Lisa peale hakitud basiilikut.

3. Avokaado-tomatisalat

Vaja läheb:

25 grammi piiniapähkleid
150 g kapsast
500 grammi tomateid
1 sidrun
1 suur avokaado
1 spl oliiviõli
1 tl suhkrut
soola
värskelt jahvatatud pipart
1 kimp peterselli

Valmistamine:

Prae kergelt piiniapähklid, lase neil pannil jahtuda. Puhasta kapsas, loputa, ja haki jämedad viilud ning aseta need taldrikule. Pese tomatid ja lõika viiludeks. Loputa sidrun sooja veega, lõika sidrun pooleks ja pigista 2 spl mahla väiksesse kaussi. Lõika avokaado pooleks, eemalda kivi ning lõika viljaliha veergudesse, sega 2 spl sidrunimahlaga. Lisa taldrikule tomatid ja avokaado.

Pigista natuke sidrunimahla taas kaussi ning sega see oliiviõli, suhkru, soola ja pipraga ja kata salat seguga ühtlaselt. Haki petersell, natuke sidrunikoort ja piniiniapähklid ja puista need salatile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles