Uuring: naised tunnevad end enesekindlamalt push-up-rinnahoidjas

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Naised, kui te pole oma rindadega rahul, ärge mõelge kohe operatsiooni peale, kaaluge parem push-up-rinnahoidja soetamist. Mõnikord on vaja ainult väikest tõstet, et end paremini tunda.

Manchesteri ülikooli teadlaste korraldatud uuring näitas, et push-up tüüpi rinnahoidjat kandvad naised tunnevad end 75 protsenti enesekindlamana, kui tavalist rinnahoidjat kandes, vahendab Huffington Post.

Uuringu tulemused tõestasid, et dekolteed rõhutavate rinnahoidjate ja enesekindluse tõusu vahel on ostene seos.

Uuringu üks läbiviijatest, professor Geoff Beattie ütles, et naistele tuleks südamale panna, et ebavajalikud rinnaoperatsioonid tuleks lõpetada. «Ma loodan, et meie uuring näitab naistele, et enesetunde parandamiseks pole tarvis drastilisemaid lahendusi otsida, piisab lihtsalt õigest aluspesust,» sõnas Beattie.

Uuring viidi läbi 60 video põhjal, milles olid naised vanuses 20-55. Neid oli filmitud igapäevastes olukordades. Osadel naistel olid push-up-rinnahoidjad ja osadel tavalised. Mitte üllatuslikult selgus, et push-up-rinnahoidjat kandvad naised naeratasid rohkem – koguni 73 protsenti rohkem –, kui naised, kel oli igapäevane aluspesu.

Naised katsusid ka oma laupa ja lõuga vähem ega vältinud vestluspartneriga silmsidet – kõiki neid peetakse madala enesehinnangu tunnusteks. Beattie sõnul olid tulemused «rabavad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles