Hoiatus kaalulangetajatele: väljas süües kaotate vähem kilosid

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Siin on sulle midagi teadmiseks järgmiseks korraks, kui sõbrannadega lõunasöögiks kokku saad ja naljatad, et paneks oma dieedi tunnikeseks pausile: väljas söömine ei soodusta kaalulangust.

Uus uuring näitas, et need, kes lõunat väljas söövad, kaotavad vähem kilosid kui need, kes kodus söövad, kirjutab Daily Mail.

Teadlased tegid kindlaks, et kaalulangetamine on lihtsam siis, kui väldid restoranis söömist, pead toidupäevikut ja jälgid seda, et söögikordi vahele ei jääks.

Uuringu läbiviija dr. Anne McTiernan ütles, et naised, kes vähemalt korra nädalas väljas sõid, kaotasid kaalus umbes 2,3 kilogrammi vähem kui naised, kes sõid kodus. Teadlaste sõnul tähendab väljas söömine seda, et sul puudub toidus sisalduva üle täpne kontroll ja tavaliselt on restoranides suhteliselt suured portsjonid.

Arsti sõnul on parim nõuanne kaalulangetamise puhul pidada toidupäevikut, selleks sobib kas või kõige tavalisem märkmik, kuhu tuleks ausalt üles kirjutada kõik söögid-joogid, mida tarbid. Ta lisas, et dieeti on lihtsam pidada, kui sul on selge ülevaade sellest, mida sa sööd.

Söögikordade vahelejätmine võib aga tähendada seda, et eelistad hiljem kaloririkkaid sööke ja seetõttu saad rohkem kilokaloreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles