Positiivsete iseloomuomaduste arendamine teeb õnnelikumaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Positiivsete iseloomuomaduste treenimine ja tugevdamine tekitab inimesele heaolutunde, leidsid Zürichi ülikooli psühholoogid.

Suurim mõju oli nähtav selliste omaduste nagu teadmisjanu, tänulikkuse, optimismi, huumorimeele ja entusiasmi arendamisel, kirjutab ajakiri Naised.

Uuring näitas, et positiivsed iseloomuomaduste treenimine suurendab heaolutunnet.

Katsete jaoks eraldasid uurijad 178 täiskasvanut jushuslikkuse alusel kolme gruppi.

Esimene grupp asus treenima teadmisjanu, tänulikkust, optimismi, huumorimeelt ja entusiasmi kümne nädala jooksul. Näiteks harjutasid nad tänulikkust, kirjutades tänukirja inimesele, kes oli neile elus tähtis.

Teine grupp töötas selliste omadustega nagu ilumeel, loovus, lahkus, ettenägelikkus. Näiteks arendasid nad oma ilumeelt, õppides pöörama tähelepanu hetkedele ja situatsioonidele, mil nad tundsid imetlust millegi ilusa vastu.

Kolmas oli kontrollgrupp ega teinud mingeid harjutusi.

Uuringu autorid täheldasid tulemusena, et eluga rahulolu määr oli kahes esimeses grupis märgatavalt suurem võrreldes kolmandaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles