Kuidas armukadedusega toime tulla?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On mehi, kes ei suuda ka partneri juuresolekul peatada end ettekandja suurt rinnapartiid jõllitamast. Ja on naisi, kelles tuleb sel hetkel välja roheliste silmadega armukadeduskoletis, kes tahab natuke mängida. Mängimise all on silmas peetud sõimamist, karjumist ja totaalse stseeni korraldamist.

Kuidas armukadeduskoletist taltsutada? GalTime annab nõu.

1. Loe kümneni

Kui tead, et oled armukade inimene ning juhtud olukorda, kus võid enesevalitsuse kaotada, hinga sügavalt sisse ja välja ning loe kümneni. See on lihtne mediteerimisviis ja teadaolevalt kasutatakse mediteerimist rahustamiseks ning enese rahumeelsesse eufooriasse viimiseks. Võtta joogidelt õppust ja lõõgastu.

2. Räägi oma tunnetest

Armukadedusest rääkimine on oluline ja tunduvalt tervislikum, kui selle enda sees hoidmine. Kas suhte armukade pool on sina või su partner, veenduge, et räägite sellest omavahel. Miks sa armukade oled? Miks tema armukade on? Võib-olla tekitab neid tundeid midagi sellist, millest te kumbki teadlikud pole. Kui see on nii, rääkige asjast ja leidke kompromiss. Arutage neid teemasid siis, kui sina või su armukade partner on enda rahustamiseks kümneni lugenud.

3. Tegele oma ebakindlustega

Öeldakse, et armukadedus tuleneb ebakindlusest. Küsi endalt, miks tunned end ohustatuna? Kui partner on armukade, siis mis temas ebakindlust tekitab? Kas tunned, et sa pole kaaslase vääriline? Kas sa tunned end koledana? Kas võrdled end teiste naiste/meestega?

4. Ürita olukorda teise nurga alt vaadata

Armukadedana kaldume tegema liialt ennatlikke järeldusi ja mõnikord näeme asju, mida tegelikult pole. Mitu korda oled endast välja läinud, kui poiss-sõbrale helistades läheb kõne otse kõneposti? Mis mõtted su peas siis keerlevad? Kindlasti tuleb kohe pähe kõige hullem stsenaarium. Ta on teise naisega! Ta on petis nagu kõik teised mehed! Tavaliselt ei vasta see tõele. Seega selle asemel, et asi ekstreemsustesse viia, tuleks äkki mõelda nii: ta telefoni aku sai tühjaks! Tal pole laadijat kaasas! Ta on piirkonnas, kus puudub levi. Palju parem, kas pole?

5. Otsusta, kas suudad armukadedusega toime tulla

Armukadedus võib väga kiirelt kontrollimiseks muutuda. Sellisel juhul ürita aru saada, millise tunde see partneris tekitab. Usaldus on kadunud, samuti ka vabadus olla sina ise. Armukadedus ja kontroll võivad ka vägivallaks muutuda. Kui oled taolises suhtes, kus tunned end füüsiliselt ohustatuna, otsi kindlasti abi.

Nüüd aga kõige olulisem – armukadedus ei ole atraktiivne omadus. See pole ka armastus. Võid ju end hästi tunda, kui kutt on sinu nimel nõus teisel mehel silma siniseks lööma, kuid see võib väga kiiresti väga koledaks muutuda. Ürita mõista, et armukadedus tuleb sinu enda probleemidest ja et suhted ei seisne kontrollis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles