Mida teha, kui sa pole oma tööga rahul?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled pere ainus sissetulekuallikas? Või kogud raha, et oma firmat avada? Võib-olla otsid juba pikemat aega uut töökohta, kuid asjad ei lähe soovitud rada mööda.

Mis iganes see põhjus ka ei ole, oled sa praeguses töökohas õnnetu. Oled valmis millegi uue jaoks ja tahaksid hea meelega töölt ära tulla, kuid sa ei saa seda teha (vähemalt mitte kohe). Kui see tundub tuttav olukord, siis on järgmine artikkel sinu jaoks.

Forbes kirjutab, et iga inimene vastutab ise oma karjääri eest ja kõigil on alati õigus seda paremaks muuta. Kui sul pole aga võimalik töökohta vahetada, siis siin on kolm nõuannet, kuidas praegust olukorda parandada.

Probleem: saad liiga vähe palka.
Lahendus: küsi palka juurde (küsi, kuni lõpuks saad).

Oled endast kõik andnud, teed ületunde ja võib-olla korra juba palgalisa küsinud, kuid ikkagi ei saa sa sellist palka, mida enda arvates vääriksid. Kahjuks ei kaasne suure tööga alati teenitud tasu ja see on üheks suurimaks põhjuseks, miks inimesed oma tööga rahul pole. Seega küsi seda, mida sa tahad (palgatõusu, hüvitist, puhkusepäevi vms). Küsi pidevalt.

Probleem: oled läbipõlenud.
Lahendus: palu võimalust kodus töötada.

Kui sinus tekitab rahulolematust see, et pead iga päev kontorisse minema ja sa ei ole suuteline kontoris oma tööd parimal viisil tegema, kaalu kodus töötamise võimalust. See on parim viis, kuidas end füüsiliselt välja saada stressirikkast töökohast ning annab sulle päevas mõned lisatunnid (näiteks ei pea sa hommikuti enam liiklusummikus istuma).

Arvad, et ülemus pole sellega nõus? Siin on sulle teadmiseks üks pooleldi salajane fakt: reeglina vähendab see firma väljaminekuid. Ja kui selle tulemuseks on veel paremad töötulemused, siis on see ju mõlema poole jaoks hea variant.

Probleem: tunned igavust.
Lahendus: võta uusi töökohustusi.

Kui tunned töö juures igavust või sulle tundub, et töö pole sinu jaoks piisavalt väljakutsuv, otsi võimalusi olukorra muutmiseks. Pole oluline, kui suure või väikse ettevõttega on tegemist, kindlasti leidub mõni ülesanne, mis vastaks sinu võimetele. Mõtle, mis on su tugevused või millises valdkonnas tahaksid end täiendada ja uuri, kas tööandja poolt oleks midagi pakkuda.

Meeles tasuks pidada, et sul on alati valikuvõimalused, oleneb ainult, kuidas sa need enda kasuks tööle paned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles