Kuidas hirmu abil imelisi tegusid teha?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled kunagi tundnud äärmist elevust, suurt ärevust ja tunnet, justkui tahaks ronida mööda seina üles, sest sa lihtsalt ei suuda end vaos hoida? Tegelikult on see hirmutunne, aga sa lihtsalt lubad endal seda kogeda, mitte ei põgene selle eest paaniliselt.

Tunned taolist emotsiooni siis, kui sind valdab mingil põhjusel hirm. Teadlikult või mitte, sügavalt selle emotsiooni ajal sissehingamine võib aidata sul järsku tunda ärevust ja energiat, kirjutab GalTime.

Seda võid tunda siis, kui armastatu naaseb pikalt reisilt ja tunned närvilisust temaga taaskohtumise üle; enne, kui sind lavale esinema kutsutakse või enne langevarjuhüpet... see on peaaegu peadpööritav närvilisus, mille tulemusel ei suuda sa paigal püsida, su käed ja keha väriseb ning sa räägid kõrge häälega ja kiiresti.

Kas oled seda kogenud? Suure tõenäosusega oled. Kuid tihti laseme hirmul enda üle võimust võtta. Selle asemel, et lasta sel meid täita kire ja energiaga, laseme sel tekitada negatiivseid mõtteid. Mõtleme oma peas, kui halb see oleks, kui me läbi kukuks; mis siis, kui armastatu ei tunne mind nähes samasugust rõõmu; ma pole piisavalt hea; kelleks ma end pean jne.

Hirmu «kütuseks» muutmine on tegelikult lihtne. Hinga seda sisse.

Luba endal kogeda hirmu asemel kergelt närvilist peapööritust... luba sellel endale anda energiat, mis äkitselt paneb sind toolil hüplema, rääkima kõrge häälega ja kiiresti ning naeratama nagu hullumeelne – suurte silmadega ja leegitseva südamega! Koge seda, tunneta liblikaid oma kõhus ja lase sel muutuda ootusärevuseks.

Hoia seda emotsiooni.

Jätka selle sisse hingamist ning luba ärevusel ja hiiglaslikel unistustel vallutada oma mõte ja keha. Lase sel kirel enda üle võimust võtta, hoia oma mõtetest eemale ja räägi/tegutse südamega. Kui negatiivsed mõtted üritavad vahele segada, ütle lihtsalt «aitäh tulemast» ja ürita taasluua side oma kardetud poolega. Hinga sügavalt sisse ja lase energial voolata!

Luba hirmul olla võimas tööriist, mida see ka on.

Kui tahad oma elu, suhteid ja tööd «laadida», luba endal kogeda veelgi rohkem hirmu. Enamik inimesi üritab hirmsaid olukordi vältida, kuid vältimine viib eluni, millel puudub eesmärk, kirg ja sisu. Hirmu kogemine on igasuguse positiivse muutuse eelduseks elus.

Võib-olla tunned tunned hirmu sünnitamise või abiellumise ees; karjäärimuutuse või oma firma avamise ees. Selle asemel, et neid hirmu tekitavaid asju vaadelda kui negatiivseid, vaatle hirmu kui võimsat tööriista, mis see tegelikult on ja kasuta seda ära.

Hinga sügavalt sisse, tunneta leeki enda sees ja tee imelised asjad teoks!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles