Nõuandeid suviseks juuksehoolduseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui väljas on imeline ilm, ei taha sa ju aega raisata soengu tegemise peale, parema meelega läheksid otse voodist õue! Kuid see ei tähenda, et võiksid juuksed täitsa ilma hooleta jätta. Armsa suvesoengu tegemiseks ei kulu üldse palju aega, seega toome teieni mõned näpunäited, kuidas suvel lihtsaid soenguid teha.

Health.com kirjutab kolmest lihtsast soengust, mida saab kiiresti teha ning mis on kerged ja õhulised - täpselt sobilikud suvisesse kliimasse.

Lohakas krunn
Otsid võimalust, kuidas kontrolli alt väljunud juuksed korda seada? Proovi kerget sõlme moodi soengut. «See on piisavalt viisakas kontori jaoks, samas aga lõõgastunud, et minna sellega joogasse,» ütleb juuksurisalongi omanik Jack Panico. Ta lisab, et lohakas krunn on ideaalne just natuke mustemate juustega, sest loomulikud õlid hoiavad juukseid paremini üleval.

Kuidas seda teha? Pane juuksed hobusesabasse ja kinnita juuksekummiga. Ise otsusta, kui tugevalt või nõrgalt juuksed patsi seod. Seejärel jaga pats nelja võrdsesse ossa, võta ühest osast kinni ja seo juuksed patsikummi ümber, seo salgud kordamööda kellaosuti suunas ja seejärel vastassuunas. Kinnita krunn pannaldega. Kasuta juukselakki, et soengut viimistleda, kuid ära lase seda liiga palju. Panico selgitab: «Vaata, et mõned juuksesalgud välja jääks, see soeng peabki natuke segamini olema.»

Suvine hobusesaba
Selle hooaja hobusesaba on pehme ja šikk – ja asetseb kõrgel (ideaalne põsesarnade rõhutamiseks!). Kuigi selle tegemiseks läheb natuke kauem aega, kui näo pesemiseks tehtud hobusesabaga, on see siiski iga laisa tüdruku unistus.

Kuidas seda teha? Silu taha kõik lahtised juuksekarvad, kinnita juuksed hästi pea lähedaselt ja seo patsikummiga. Kuulsuste juuksur Riccardo Maggiore soovitab patsi teha võimalikult kõrgele.

Pehme, seksikas föönisoeng
«Ideaalselt sirgeks föönitatud juuksed ei ole enam moes!» ütleb juuksur Karmela Lozina. Lozina lisab, et moodsam versioon on vähem vaeva nõudev, mis lisab soengule liikuvust ja elu.

Kuidas seda teha? Pärast šampooni kasutamist lase juustesse juuksejuuri tõstvat vahendit. Seejärel lisa kerget juurtele juuksevahtu, lisa vahtu ka juukse otstesse. Pane pea alaspidi, kuivata juukseid fööniga kuni need on 50 protsenti kuivad, seejärel kinnita juuksed klambritega salkude kaupa. Alustades juustest, mis on kaelale kõige lähemal, lase ümar hari läbi juuste, tekitades juukse otstesse kergeid lokke.

Kui juuksed on täiesti ära kuivanud, võta mõned rullid ja kinnita need sinna, kuhu tahad natuke volüümi lisada, seejärel föönita rulle mõne sekundi jooksul. Eemalda rullid 10-15 minuti pärast ja libista sõrmed juustest läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles