Uuring: naistele meeldib sünnitusjärgne seks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Kas oled kuulnud, et värsketel emadel ei soovitata seksimisega kiirustada? Uus uuring paljastas, et sünnitamine ei mõju naiste seksitungile nii halvasti, kui eelnevalt arvati.

Kuigi värske ema keha on kurnatud, lapse sünni järel saab vähem magada ja vastsündinu pidev kisamine on väsitav, näitas hiljutine uuring, et enamik naisi on seksist huvitatud enne, kui arstide poolt soovitatud kuue nädalane ooteperiood on möödas, kirjutab YourTango.

Michigani ülikooli teadlased avastasid, et enamik naiste jaoks on psühholoogilised faktorid nagu partneriga sideme tundmine, olulisemad kui füüsilised takistused nagu vaginaalne trauma, imetamine ja väsimus. Veelgi enam, suurema osa naiste seksitung on sünnitusele eelnenud tasemel juba kuu aega pärast sünnitust.

Teadlased palusid peaaegu 300 naisel, kes olid viimase seitsme aasta jooksul sünnitanud, vastata küsitlusele, kus pidi vastama seksuaalse aktiivsuse tasemete ja sünnitusjärgsete ihade kohta. Tulemused lükkasid levinud uskumused ümber: naised seksisid pärast sünnitust mitte ainult partneri rahuldamiseks, vaid ka seetõttu, et nad ise tõesti tahtsid seda.

Kõige olulisem põhjus selle taga oli tahtmine tunda oma kaaslasega lähedust. Teiseks põhjuseks oli partneri julgustus. Ja kolmas? Nende oma seksuaalne iha ja toetus, mida partnerite poolt tundsid.

Tulemused protsentuaalselt olid järgmised: kolm kuud pärast sünnitust oli 85 protsenti naistest seksinud, 65 protsenti oli oraalseksiga tegelenud, 61 protsenti tunnistas, et oli masturbeerinud. Eelnevalt on arvatud, et sünnitusjärgsel perioodil pole naised seksist huvitatud ja teevad seda vaid partneri rahuldamiseks, kuid kõrge masturbeerimise protsent näitas, et naised on ka ise seksist huvitatud.

Seega kas sünnitusjärgselt tuleks oodata kuus nädalat enne seksimist? Võib-olla, võib-olla mitte. Kõik oleneb sellest, kuidas sa ise tunned ja mida arst on soovitanud. Kuigi lapse sünnile järgnevad aastad võivad olla väsitavad, pead meeles pidama, et see on aeg ka sinule taastumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles