Kümme halvimat kohtingunõuannet

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtingute «reeglid» on viimaste aastate jooksul kõvasti arenenud, kuid suur osa nõuandeid, mida oma sõpradelt-tuttavatelt saad, kõlavad ikka veel nagu laused romantilisest komöödiast. On aeg, et kohtingunõuandeid jagavad inimesed saaksid ise natuke nõu.

Yahoo! Shine vahendab kümme kõige vähem efektiivset nõuannet ja soovitused, mida nende asemel teha.

1. «Ole avatud»

Kui avatud olekut siin silmas peetakse? Ilmselt on hea leida teise inimesega sidet, kui kuulad, mida ta räägib ja vaatad talle silma. Ja edasi? Kas «avatud» tähendab oma pangakaardi PIN-koodi avaldamist? Kas see tähendab, et peaksid kohtamas käima nendega, keda tavaliselt eemale tõrjud või mida selle nõuandega täpsemalt mõeldakse?

Soovitus: ära lihtsalt ole õel nende vastu, kes sinuga rääkida üritavad.

2. «Omavahelise veetluse kujunemine võtab aega»

Mehed ei ütle üksteisele kunagi midagi taolist. Kas naistel ja meestel ei peaks kohtingute puhul kehtima samad reeglid? Miks ei või naised lihtsalt leppida sellega, et nad kas meeldivad mehele või mitte? Kas mõni sõbranna on sind kunagi veennud kohtuma kutiga veel teist korda, kuigi esimesel korral ei avaldanud ta sulle erilist muljet?

Soovitus: kui sind häirib mehe juures midagi (nt tema lõhn), ära ürita temaga suhet luua. Ahvide jaoks on see elementaarne, miks mitte inimeste jaoks?

3. «Keegi pole täiuslik, ka sina mitte»

Kõik teavad seda niigi.

Soovitus: ära lihtsalt ütle sellist asja.

4. «Keegi pole võimeline sind armastama, kui sa ise ennast ei armasta»

Teate, kes tundub end armastavat? Näitleja Jack Nicholson. Tundub, et enese armastamiseks on tarvis kõigile naistele «jah» öelda, võõrutusravil käia ja palju enesekindlust. Sa ei pea enda armastamiseks tingimata kuulus olema, aga tervislik eneseimetlus võib kasuks tulla. Kas suhte loomise puhul ei leidu tõesti midagi vähem abstraktsemat kui pidev enesearmastus?

Soovitus: ära räägi liiga isiklikel teemadel, kuni oled partneriga juba mõnda aega koos olnud.

5. «Pane ennast letile!»

On ilmselge, et uute inimestega on raske kohtuda kodus istudes, kui sa just ei otsi kaaslast internetist. Võimalustele «jah» ütlemine teeb sind nähtavamaks ega lase su kohtingukogemustel rooste minna. Üks küsimus ainult: kus see «lett» asub?

Soovitus: internetist kaaslase otsimine on tänapäeval tavaline asi. Proovi seda.

6. «Näe alati oma välimuse kallal vaeva, sa ei tea, kellega võid kohtuda»

Oletame, et «enda letile panemine» tähendab ükskõik mis kohta: kohvik, pood, tänav. See on kõik väga erutav, kuid enda üles löömine selleks, et lõunaks üks kiire supp osta ei tundu olevat seda vaeva väärt. Paljude naiste nägu ei näe hommikul ärgates ideaalne välja ja kõigil pole aega, et end peegli ees üles luua nagu mõne kabareetähe jäljendaja lihtsalt selleks, et lõunasööki ostma minna.

Soovitus: ära lase mehel tulla enda ja oma lõunasöögi vahele.

7. «Kanna punast»

Taolised uuringute põhjal tehtud järeldused on küll imelised, kuid neid ei tasu liiga tõsiselt võtta.

Soovitus: kanna dekolteed paljastavad pluusi. Meestele meeldivad rinnad.

8. «Kanna midagi, mille teemal saaks vestlust arendada»

Kas ma peaksin panema kaela ümber selle neoonselt helendava võru, mille noorem õde laeva pealt sai või paneks hoopis märgi rinda, mis kinnitab, et ma armastan Hispaaniat? Need on ainsad esemed mu ehete hulgas, mille üle saaks arutleda.

Soovitus: lõpeta ehete valimine ja mine juba kohtingule.

9. «Ära ole liiga kergesti kättesaadav»

Kui tegutsed «reeglite» järgi, peaksid kuti esimese kohtingukutse tagasi lükkama. Aga on äärmiselt ambitsioonikas eeldada, et normaalne ja kena kutt võtab sinu «mul on tegemist» kui «lase käia, küsi uuesti».

Soovitus: on täiesti normaalne olla aus selle kuti vastu, keda sa tegelikult ka uuesti näha tahad.

10. «Ole sina ise»

See on hea nõuanne neile, kes kannavad klouniparukat ja teesklevad, et need on tema enda juuksed. «Ole sina ise» on hea nõuanne ka siis, kui kohtingu jaoks riideid valides ei suuda sa otsustada, kas panna oma õlale istuma sigarit suitsetav koer ja katta teid mõlemaid pika vihmamantli sisse ning teeselda, et tegemist on koer-detektiiviga.

Soovitus: käitu nii nagu sa ei oleks tegelane mõnes komöödias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles