Nõuandeid toidu pildistamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tänapäeval on väga populaarne suhtlusvõrgustikke postitada pilte toidust, tihti koguvad reisidel omapärastest roogadest tehtud fotod sõprade seas kõige enam populaarsust. Kuidas aga toitu õigesti pildistada?

Ära muretse selle pärast, mis kaamerat sa kasutad. Oluline on meeles pidada vaid teatud nüansse ning siis tulevad pildid välja, hoolimata sellest, millega need on tehtud, kirjutab reisiportaal CNNGo.

Veendu, et toit näeks ahvatlev välja
Fakt: kui toit näeb välja kui miski, mille koer just välja oksendas, näeb samasugune välja ka foto sellest. Seega ära pildista ebaatraktiivset toitu.

Mõned söögid näevad teistest paremad välja. Pajaroad, karri ja teised taolised toidud võivad küll maitsvad olla, kuid ei näe väga isuäratavad välja.

Pildista toitu, mis on värviline ja ilusti serveeritud. Puu- ja juurviljad ning koogid ja küpsetatud asjad näevad alati head välja.

Mõnikord on vaja toitu taldrikul natuke ümber sättida, et tulemus oleks parem.

Väldi udusust
Udused pildid on tavaliselt aeglase säriaja ja väriseva käe tulemus. Ideaalis peaks kasutama statiivi, kuid enamik inimesi ei kanna seda pidevalt kaasas. Isegi kui kannaks, siis selle restoranis ülesseadmine võib olla tülikas.

Statiivi abil püsib kaamera paigal, et saaks teha aeglasema säriajaga pilte – sel viisil saab kaamera rohkem valgust sisse võtta.

Aga statiivi on võimalik ka käepäraste vahenditega teha – klaas, teekann või muu kõrgem asi ajab asja ilusti ära. Võib-olla läheb tarvis natuke kleeplinti, et kaamera kindlalt paigal püsiks, aga ilma selleta on ka võimalik pildistada.

Vaata, kust poolt tuleb valgus
Paljud eksperdid ei soovita välku kasutada, sest see on liialt järsk ja tekitab koledaid varjusid. Kõige parem on kasutada loomulikku valgust. Harjutamise mõttes võid esialgu teha toidust pilte erinevatel kellaaegadel päeva jooksul, et aru saada, milline valgus mis ajal on.

Ära karda söögikohas mõnda teist lauda kasutada, kui seal on parem valgus.

Lähivõtted
Toidu pildistamine koosneb suures osas kompositsioonist ja detailidest. Katseta erinevate nurkade alt pildistamist, suumi lähemale ja täida kogu kaader toiduga.

Teatud kaameratega on võimalik teha makropilte, mis võimaldab eriti lähedale suumida. Kui sinu kaameraga saab seda teha, katseta kindlasti, võid tulemusega rahule jääda.

Kaugvõtted
Toidu pildistamisel võid pildile püüda ka ümbruskonda. Mõnele inimesele meeldib toidule lisaks pildistada ka lauda, restorani kujundust, mõnikord isegi kokkasid ja ettekandjaid.

Ära karda nugasid ja kahvleid liigutada, samuti võid oma suva järgi paigutada ümber klaase, toole jne. Veendu, et valgus tuleks õige nurga alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles