Kuidas varjata pohmelli?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pohmellile pole leitud ravimit.
Pohmellile pole leitud ravimit. Foto: SCANPIX

Tead küll seda tunnet hommikul, kui oled eelmisel õhtul pikalt pidutsenud ja natuke liiga palju alkoholi tarbinud. Aga kui järgmisel hommikul tuleb tööle või kokkusaamisele minna, kuidas peojärgset väsimust peita?

Kui eelmise õhtu rannapidu või grilliõhtu läks liiga metsikuks, ärkad suure tõenäosusega paistes silmade ja tuikava peaga. Kuigi sa ei saa kuidagi tagasi magamata jäänud tunde, võid sa teha endale värske väljanägemise järgmiste nippide abil, kirjutab Glo MSN.

Varja ennast. Peitekreemid aitavad varjata tumedaid silmaaluseid. Kuulsuste meigikunstnik Lina Hanson ütleb: «Kollaka tooniga peitekreemid jätavad loomulikuma mulje kui roosa tooniga peitekreemid ja need varjavad tumedad laigud silmade all, mis jätab värskema mulje.»

Mitu patja on parem kui üks. Kui magad pea püstisemas asendis, väldid paistes silmade teket. Lamades täiesti siledal pinnal lased vedelikul koguneda pehmetesse kudedesse silmade all, aga kui pea on tõstetud kõrgemale – näiteks pane pea alla kaks patja –, võib hommikul silmade all vähem paistetust olla.

Pane end särama. Puudri kasutamine aitab magamata silmadesse elu tuua. Puudri kandmine oma põskedele, lõuale ja laubale annab terve ja päikeselise jume. Kui tahad, et su näost peegelduks veelgi enam elu, kanna roosat või virsikukarva puudrit põskedele, see teeb näo nooremaks ja värskemaks.

Kodused paistetuse vähendajad. Ärritunud silmad – mis võivad olla vähese une ja liigse vedeliku puuduse tulemuseks – võivad kasu saada teekottidest. See on lihtne viis peojärgse enesetunde parandamiseks. Aseta jahtunud teekott või jahedad kurgiviilud laugudele 10-15 minutiks, see rahustab ärritunud silmi ja hoiab naha niiskustaset normaalsena.

Hoia valuvaigisti käepärast. Lihtne ja odav lahendus peojärgseks hommikuks on vana hea valuvaigisti, see vähendab ideaalselt põletikku. Kui võtad ühe valuvaigisti, lahendab see kaks probleemi korraga: kui oled õhtul liialt alkoholi tarbinud, tunned ilmselt, et oled üleni paistes – valuvaigisti minimaliseerib paistetust ja ravib ka joomisjärgset peavalu.

Pane rõhku soengule. Täpne juuste sättimine võib aidata varjata peojärgset väsimust. Lihtne peavõru või pähe sätitud barett võib anda su välimusele palju juurde. Kuulsuste juuksur David Babaii aga soovitab juuksed hobusesabasse siduda, sest see tõmbab nahka kergelt pingule ja sobib peaaegu kõigi näotüüpidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles