Anne Kalberg-Sägi: ilu ei ole odav kaup

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv!
Pilt on illustreeriv! Foto: SCANPIX

Läbi aegade on hinnatud naisterahva välimust ja enese eest hoolitsemist, olgugi, et erinevate standardite alusel. Mis see kõik aga maksab ja kas on võimalik teha teadlikult ja plaanipäraselt «enda eest hoolitsemise eelarve», arutleb Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juht Anne Kalberg-Sägi.

«Raha lugemata võib ühes kuus kulutada iluprotseduuridele märkamatult rohkem kui 200 eurot, mis jääb Eesti alampalga suurusjärku ja mille eest saaks viimase hetke reisi mõnda levinud puhkepaika,» leiab Anne Kalberg-Sägi, kirjutab ajakiri «Naised».

Ta usub, et enamikku protseduure (maniküür, pediküür, näopuhastus, juuste värvimine, depilatsioon, ripsmete ja kulmude värvimine) kodus tehes saab säästa peaaegu kogu selle summa, kulutades näiteks poest ostetud juuksevärvile 10 eurot ja makstes ühekordse väljaminekuna epilaatori eest.

Siiski leiab Anne, et mõned protseduurid on mõistlik pigem professionaalide kätte usaldada, neid kulutusi saab siis ka planeerida ja nendega arvestada.

«Iga naine teab, et juuksuris käik on omamoodi lõõgastus, aja mahavõtt ja enesetunde tõstja,» selgitab Kalberg-Sägi.

«Tuleb tunnistada, et paljuski saab välisesse ilusse investeerimine alguse endasse kui tervikusse vaatamisest ja nutikas olles ei pea suurepärase enesetunde saavutamiseks suuri rahalisi panuseid tegema,» leiab Anne Kalberg-Sägi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles