Kas kahetsed tätoveeringu tegemist?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham
David Beckham Foto: Reuters

Paljud staarid armastavad tätoveerimist, kuid leidub ka neid, kes tehtud pilte kahetsevad. Milline on tätoveeringu eemaldamise protsess?

David Beckham on üks paljudest kuulsustest, kes on lasknud oma keha naisele ja neljale lapsele pühendatud piltidega kaunistada. Naisstaarid nagu Cheryl Cole, Angelina Jolie ja Kelly Osbourne on samuti tunnistanud, et on tätoveerimise fännid, kirjutab BBC.

Tätoveeringute populaarsus on viimastel aastatel järsult tõusnud – keskmiselt ühel viiest täisealisest britist on vähemalt üks tätoveering. Kui sul endal pole tätoveeringut, siis tead ilmselt kedagi, kellel on. Kuid kas kõik on oma kehakaunistustega rahul?

Melanie Chrisholm, endine Sprice Girlsi liige, kes on tuntud Mel C või Sporty Spice'i nime all, tunnistas hiljutises intervjuus, et tahaks lasta mõned oma 1990ndatel tehtud 11 tätoveeringust eemaldada. Ta lisas, et ei tahaks, et ta tütar üldse tätoveeringuid teha laseks. Tundub, et Mel C pole ainuke, kes tätoveeringu tegemist kahetseb.

Nahaeksperdid Burnley haiglas uurisid ligi 600 inimest kuue kuu jooksul. Uuringu tulemused näitasid, et mehed kahetsesid tätoveeringute tegemist naistest rohkem. Enamik inimesi, kes tätoveeringu tegemist kahetses, oli lasknud kaunistuse teha ülakehale.

Kuid üllatuslikult selgus, et vaid vähesed neist, kes kahetsesid, laseksid oma tätoveeringud võimalusel päriselt eemaldada.

Tätoveerimine tähendab seda, et värvi sisestatakse paksu nahakihti, mis asub epidermise all. Neid on võimalik laserraviga eemaldada, kuid teatud värve ja suuri tätoveeringuid on keerulisem eemaldada ning need võivad jätta nahale kerge varjundi. Mõnel inimesel võib eemaldamisest ka arm jääda.

Lasertehnoloogia laseb valguse läbi naha, et see lõhuks tindi pisikesteks osadeks. Tavaliselt on vaja 6-8 ravikorda, mis võib väga kulukaks minna. Sellest tulenevalt paluvad nahaarstid enne tätoveeringu tegemist hoolikalt mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles