Aune Past: kui ei julge õnnelik olla, ei saagi kunagi õnnelikuks

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlus ja roosid abikaasalt: 
Aune Pasti õnnitleb järjekordse raamatu puhul tema ettevõtjast abikaasa Urmas Past.
Suudlus ja roosid abikaasalt: Aune Pasti õnnitleb järjekordse raamatu puhul tema ettevõtjast abikaasa Urmas Past. Foto: Peeter Langovits

«Eesti suhtekorralduse ema» Aune Past tõdes ajakirjas Naised, et kui kardad haiget saada ega julge õnnelik olla, siis ei saagi kunagi õnnelikuks.
 

«Tudengid küsivad, kuidas ma julgen õnnelik olla, kas ma haiget ei karda saada. Kui ei julge õnnelik olla, siis kindlasti ei saagi kunagi õnnelikuks. Olen elu jooksul oma valud sel määral ära tundnud, et nüüd olen enamasti õnnelik, vaid õige harva vaatan ka musta seina taha, et oskaks neid kaht olekut omavahel võrrelda,» rääkis Aune.

Naise kirg on reisimine ja reisimas käib ta tavaliselt koos suurettevõtjast kaasa Urmasega, kes tegutseb IT-vallas. Vastukaaluks melodramaatilisele mallile - rikkad mehed vahetavad näilise nooruse pikendamiseks oma naised kindlasti noorema keremudeli vastu - on Aune ja Urmase abielu kestnud 35 aastat. Mitte kusagilt «tüüpilist miljonäriprouat» meenutav emand armastab ennast just sellisena, nagu ta on.

Oma tütrepojalt Sebastianilt on Aune õppinud ka seda, kuidas iga uut päeva ja iseennast siin ja praegu õnnistada. Nimelt teatab poiss tihtipeale, et käsil on tema elu kõige ilusam päev, ning selgitab siis, et kuigi eile oli ka kõige ilusam päev, siis täna on uuem kõige ilusam!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles