Miks naised ihaldavad kättesaamatuid mehi?

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik naisi ei tea, miks neid tõmbab meeste poole, kes on mingil moel kättesaamatud. Kas tegemist on puhtalt sellega, et kättesaamatu püüdmine on väljakutse või on neil naistel probleeme enesehinnanguga?

Naised, kes tahavad emotsionaalselt kättesaamatuid mehi, leiavad end tihti suhetest, kus meespool keeldub täielikult pühendumast või pere loomast, on juba teises suhtes või truudusetu. Taolistes suhetes olevad naised tunnevad tihti, et nemad on suhtele rohkem pühendunud kui mehed, kirjutab Psychology Today.

Neile tundub, et nad peavad ise rohkem vaeva nägema, et partneris säiliks huvi nende vastu ja üritavad end muuta selliseks, millisena arvavad, et meeldivad partnerile rohkem. Lihtsalt öeldes on suhted kättesaamatute meestega väsitavad ja mitterahuldavad, kuid liialt palju naisi üritab taolisele suhtele elu sisse puhuda. Oluline küsimus on, miks?

Kättesaamatutesse meestesse armuvatel naistel on ebakindlusi ja enesehinnangu probleeme, nad kulutavad niivõrd palju aega meeste tagaajamise peale alateadliku motiiviga: kui mees lõpuks otsustab end pühendada, on neil lõpuks tõendeid, et nad on midagi väärt. Kahjuks ilma selle tõestuseta ripub naise eneseväärtus õhus. Lisaks tunnevad nad, et on nii kaua meest oodanud, et ilma tasuta lahkumine paistab olevat mõtlematu.

Kuid neil on üks tugevus, millele nad ise tihti ei mõtle: visadus. Kui naine on võtnud eesmärgiks kättesaamatu mehe tähelepanu ja armastuse võitmiseks, võib ta minna väga kaugele, et mehele pidevalt uusi võimalusi anda. Samal ajal otsib ta ettekäändeid mehe hooletule käitumisele. Kuigi see lähenemine pole ideaalne, näitab naise käitumine, et ta on kannatlik, töökas ja pühendunud sellele, millest hoolib. Need on kõik head omadused.

Kui naine on kättesaamatu mehega suhtes, ei pea ta mitte ennast muutma, vaid oma tähelepanu mujale suunama. Täpsemalt peaks naine enam keskenduma enda emotsionaalsetele vajadustele. Kui leiad, et ka sina oled taolises suhtes, on kasu terapeudiga rääkimisest või eneseabi raamatutest, mis õpetavad, kuidas sellest suhtest pääseda ja liikuda edasi mehe juurde, kes on valmis tõeliseks suhteks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles