Vallalised naised on õnnelikumad kui vallalised mehed

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal läbiviidud uuringu andmetel on naised õnnelikumad ja rohkem oma eluga rahul kui mehed. Uuringus osales 20 000 vallalist. Uurime järele, miks see nii on!

Koostöös suhteportaali eDarling ja Oxfordi interneti instituuudiga korraldati 16 000 inimesele 16 Lääne-Euroopa riigist uuring.

Tulemustest selgus, et sõltumata riigist olid elukaaslastega koos elavad mehed õnnelikumad ja rohkem oma eluga rahul kui naised.

Suhteportaal eDarling küsitles aga omakorda 20 000 vallalist, et teada saada, kas vallalised mehed on samuti õnnelikumad kui naised. Uuringus osales 10 543 vallalist meest ja 9457 vallalist naist vanuses 18-69.

Tulemused näitavad, et üksikud naised on võrreldes vallaliste meestega õnnelikumad ja rohkem oma eluga rahul.

Psühholoogiline heaolu kasvab mõlema sugupoole puhul vanusega, kuid naiste puhul tugevamalt kui meestel. Eriliselt tähelepanuväärne on see vanuserühmas 60-69. Seega võib uuringu andmete põhjal järeldada, et naised suudavad vallalistena meestest paremini toime tulla.

Teadlaste sõnul on naised reeglina rohkem sotsiaalselt kaasatud kui mehed - eriti vanemas eas. Arvatavasti seetõttu, et naised paljastavad ja jagavad oma sõpradega rohkem intiimseid ja isiklikke teemasid kui mehed. Teemast rääkimine aitab aga kaasa üksinduse vastu ja võib aidata vallalistel paremini oma eluga toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles