Kolmandik Eesti naistest harrastab tervisesporti

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Statistikaameti ajakasutuse uuringu andmetel tegeleb Eestis vabal ajal spordiga 31 protsenti naistest ja 41 protsenti meestest.
 

Seejuures ilmnes, et kui meeste spordiga tegelemise intensiivsus vanusega pigem langeb, siis naistel tõuseb.

Meesharrastajate seas on väga aktiivseid sportijaid, kes treenivad kolm või enam korda nädalas, 43 protsenti ja naiste seas 38 protsenti. Kuid kui 25-aastaseks saamiseni tegeleb aktiivselt spordiga (üks kuni kaks korda nädalas) 49 protsenti meestest, siis üle 45-aastaste meeste seas langeb see näitaja 42 protsendile. Naiste puhul tõuseb aga vastavalt 40 protsendilt nooremate seas 42 protsendile vanemas eas. 

Veel tuli ilmsiks tõsiasi, et kõrgharidusega inimesed säilitavad sportliku eluviisi ka vanemas eas. Kui keskharidusega 45–64-aastastest tegeleb spordiga 19 protsenti, siis sama vanuserühma kõrgharidusega inimestest 41 protsenti. Üle 65-aastaste sportijate seas on 12 protsenti kesk- ja 18 protsenti kõrgharidusega. Põhi- või madalama haridusega 45-aastaste ja vanemate seas on spordiharrastajaid alla 4 protsendi.

57 protsenti mehi ja 64 protsenti naisi spordivad ilma üheski spordiklubis käimata. 35 protsenti inimesi külastab aga regulaarselt mõnda spordiklubi. 4 protsenti harrastajatest käib koguni kahes spordiklubis ja väike osa ka kolmes või enamas spordiklubis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles