Kaheksa seksikat viisi kalorite põletamiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seks, suudlemine, kallistamine ja kõik, mis sellesse spektrumisse kuulub, on hea suhte ning õnne jaoks, kuid partneriga aja veetmine mõjub hästi ka tervisele.

Intiimne ajaveetmine ei kiirenda vaid südametööd, see aitab põletada ka kaloreid! Vaata, kui palju järgmised tegevused kaloreid põletavad (umbes 65 kilogrammi kaaluva naise kohta) ja loe nõuandeid, kuidas muuta seksikad tegevused maksimaalselt kasulikuks, kirjutab Woman's Day.

Suudlemine: 68 kilokalorit tunnis

Suudlemine pole kõigest oivaline viis tunnete näitamiseks ja omavahelise sideme parandamiseks, see aitab ka kaloreid põletada. Kui suudlemine on aktiivne ja selle käigus leiab aset ka üksteise puudutamine, võib kaduda ligi 90 kilokalorit tunnis. Londonis tegutsev seksoloog Jaiya Kinzbach soovitab suudlemisest teha üks korralik treening. «Suudelge ebatavalistes asendites,» ütleb Kinzbach. Ta soovitab ühendada näiteks kätekõverduste tegemise ja suudlemise – kätekõverdused põletavad 171 kilokalorit 30 minuti jooksul.

Lahtiriietumine: 8+ kilokalorit

Ilmselt ei pööra sa intiimses õhkkonnas lahtiriietumisele erilist tähelepanu, kuid üks Itaalia teadlane uuris asja ja selgus, et ainuüksi endalt riiete seljast võtmine põletab 8-10 kilokalorit. Veelgi üllatavam leid oli see, et kui mees üritab naiselt rinnahoidjat eemaldada suuga, kaotab ta selle protsessi käigus kuni 80 kilokalorit. Kinzbach soovitab riidest lahtivõtmisega mitte kiirustada, vaid teha sellest hoopis aeglane ja sensuaalne eelmängu osa.

Massaaž: 80+ kilokalorit tunnis

Kellele ei meeldiks, kui partner korralikult sind läbi mudib? Kuid kui teed ise massaaži, põletad lisaks partneri rõõmustamisele ka kaloreid. Uuringutest on selgunud, et korraliku massaaži tegemine kiirendab südametööd ja seab keha kaloreid põletavale režiimile. Kinzbachi sõnade kohaselt peaks massaaži tegema aeglaselt, sest see on sensuaalsem ja treenib erinevaid lihaseid. Ta soovitab muretseda ka spetsiaalne massaažilaud – see mõjub kehale paremini ja massaaži tegemine püsti seistes põletab veelgi enam kaloreid.

Seks: 144+ kilokalorit pooles tunnis

Sa teadsid, et seksimine on trenni eest, aga kas sa ka teadsid, et pool tundi voodis müramist võib panna kaduma šokolaadi, mille pärast õhtusööki ära sõid? Eksperdid soovitavad suure hulga kalorite põletamiseks muuta seks kuumaks ja pikaks. Kinzbach ütleb, et lisada võiks ka oigamist ja ohkamist, seeläbi põletad veel lisaks 18-30 kilokalorit. Ja parema trenni jaoks proovi erinevaid positisioone. Naised, kes saavad seksi ajal orgasmi, põletavad rohkem kaloreid kui need, kes ei saa.

Oraalseks: 100 kilokalorit pooles tunnis

Siin on üks fakt, mida iga päev ei kuule: oraalseks on selle tegija jaoks sama tõhus kui kiire treening trenažööril. Aga kui tahad kaloreid veelgi enam kaotada, soovitab Kinzbach teha kätekõverdusi (jah, oraalseksiga samaaegselt) või praktiseerida joogat.

Romantiline tantsimine: 103 kilokalorit pooles tunnis

Natuke siivutut tantsu – riietega või ilma – võib olla treening sinu ja partneri jaoks. Paarid, kes võtavad tantsutunde (ja kodus privaatselt harjutavad) võivad seda kinnitada. Lisaks on teaduslikud uuringud näidanud, et naised erutuvad pärast aeroobset trenni kiiremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles