Parimad suvised janukustutajad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suvel on eriti oluline piisavalt palju vedelikku tarbida. Päikesepaistelisel päeval ei ole kõrge suhkrusisaldusega jookide tarbimine kuigi hea mõte, sest need hoopis suurendavad janu.

Janu kustutamiseks kehtib kaks põhimõtet: parem toasoe kui jääkülm ning mida vähem suhkrut, seda parem, vahendab Haushaltstipps.de.

Siit leiad mõned maitsvad retseptid, kuidas oma janu tõhusalt, odavalt ja kiiresti kustutada.

Jäätee

Keeda pool liitrit musta teed ja lase sellel jahtuda. Sega tee osaliselt mineraalvee ja apelsinimahlaga, võid joogile lisada ka paar sidruniviilu. Jäta jook mõneks ajaks külmkappi.

See on janukustutaja, mida isegi arstid soovitavad.

Isetehtud limonaad

Võta sidrunimahla ja sega see gaseeritud mineraalvee ja vaniljesuhkruga (viimase komponendi võid ka välja jätta). Pane jook külmkappi.

Selline jook on laste lemmik.

Maitsev puuviljajook

Puuviljatee on samuti parim janukustutaja, sest see on mahlakalt magus. Lisa ühele liitrile jahutatud puuviljateele veidi sidrunimahla ja mitte rohkem kui 0,25 liitrit kirsi-või viinamarjamahla. See maitseb hea ja janu kustutamine on tagatud.

Lõpetuseks: kasuta jookide valmistamisel oma fantaasiat! Sega erinevaid teesid ja mahlu, sidrunit ja jääd. Väldi alkoholi ja suhkrut, sest neil ei ole midagi pistmist tervisliku joogiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles