Millised on kohvi positiivsed omadused?

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohv on ergutava toimega, aga kas ka teadsid, et toitained jahvatatud kohvis aitavad osadel taimedel kasvada? Millised head omadused on kohvil veel ja kuidas kohvipaksu ära kasutada?

Lisaks kohvi joomisele, saab jahvatatud kohvi kasutada ka mitmel muul viisil. Health.com vahendab kohvi neli olulist omadust.

Lõhnade hävitaja
Värskenda haisvat külmkappi kasutamata jahvatatud kohviga. See neutraliseerib õhku imedes haisva niiskuse endasse ja andes samal ajal kerget kohviaroomi. Aseta väike kauss kohviga külm- või jääkapi tagumise seina äärde või riputa marli sisse pandud kohv kappi, kus asub prügikast. Vaheta kohvikotti või -kaussi mõne kuu järel.

Ajutoit
Tass kohvi päevas aitab mõttel teravana püsida. USA meditsiinikoolis tehtud uuring näitas, et igapäevane kogus kofeiini võib blokeerida kõrge kolesterooli lõhkuvat efekti, mida teadlased on seostanud Alzheimeri tõvega.

Stressi leevendaja
Seostame kohvi närvilisusega, kuid tegelikult võib röstitud kohvi aroomi sissehingamine aidata stressist vabaneda. Röstitud kohviubade aroom tekitab lõõgastava tunde ja aitab vähendada stressi.

Keha värskendaja
Kas teadsid, et kohv on looduslik koorija? Seda noorendavat nahasilendajat armastatakse paljudes spaades. Sega kokku üks tass kasutatud jahvatatud kohvi (jahutatud), pool tassi suhkrut (mõjub hästi kuiva naha korral) ja pool teelusikatäit jojobaõli (niisutab nahka ilma seda rasuseks jätmata). Määri segu ringjate liigutustega õrnalt kehale, seejärel loputa ja patsuta kuivaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles