Hambaid ei tasu pesta vahetult pärast alkoholi joomist

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alkohoolsetes jookides sisalduvad suhkur ja happed, mis muudavad hambaemaili pehmemaks ning hammaste harjamine vahetult pärast alkoholi tarbimist võib tekitada suus kaose.

Alkohol võib tekitada pikaaegseid probleeme. See pole mingi üllatus. Alkoholis sisaldub suhkur ja lisaks on suhkrut jookides, mida alkoholiga segatakse. Kõik teavad, et suhkur kahjustab hambaid. Aga alkohoolsetes jookides sisaldub ka happeid, mis võivad kahjustada hambaemaili, kirjutab Daily Mail.

Näiteks on valge vein happelisem kui punane ja kuiv valge vein happelisem kui magus valge vein.

Hammaste pesemine kohe pärast alkoholi tarbimist võib hambaid oluliselt kahjustada. Eriti suureks probleemiks on see naiste seas, sest naised kipuvad järgima kohusetundlikumalt oma harjumusi.

Hammaste pesu pärast joomist mõjub hammastele halvasti, sest hape on hambaemaili pehmemaks muutnud. Parim lahendus on juua veini või alkohoolseid jooke koos toiduga, et närimisprotsess stimuleeriks sülje tootmist, mis taastaks neutraalse pH-taseme suus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles