Teaduslikult tõestatud põhjused, miks puhkamine on hea

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled sel aastal juba puhanud? Või on su suvepuhkus kohe kätte jõudmas? Või kuulud töönarkomaanide hulka, kes ei võtagi puhkust?

Yahoo! Shine vahendab viis teaduslikult tõestatud põhjust, miks inimesel on aeg-ajalt puhkust vaja.

1. Kaitse oma südant
Uuring, milles kasutati peaaegu 13 000 suure südamehaiguste riskiga patsienti, näitas, et igal aastal puhkust võtvad inimesed vähendavad surmariski südamehaiguse tõttu 29 protsenti.

2. Pikenda oma eluiga
Sama uuring näitas, et puhkust võtvatel inimestel on 17 protsenti madalam risk surra.

3. Ole õnnelik juba enne kodust lahkumist
Taani teadlased leidsid, et ainuüksi reisi ootamine suurendab õnnetunnet. 2009. aastal avaldatud uuring näitas, et puhkus ja teised vabaaja veetmise viisid annavad tulemuseks positiivsema ellu suhtumise ja madalama depressiooni riski.

4. Paranda oma suhet
Teadlased on kindlaks teinud, et puhkuste sageduse ja abieluga rahulolemise vahel on selge seos: mida rohkem aega naine puhkab, seda õnnelikum on ta kodus.

5. Tõsta oma töökust
Mitmed töötajaid vaadelnud uuringud on näidanud, et vaba aeg on oluline stressist taastumiseks ja stressist vabanemine on omakorda oluline heaolu ja töötulemuste parandamise jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles