Kuus viisi, kuidas oma suhtesse rohkem armastust tuua

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mõned inimesed teevad iga päev trenni. On ka neid, kes jälgivad väga pingsalt oma toitumist. See on hea, et on nii palju inimesi, kes hoolitsevad oma füüsise eest. Samuti peaks aga hoolt kandma oma tundemaailma ja suhete eest.

Barton Goldsmith kirjutab portaalis Psychology Today, et enamik inimesi ei kuluta piisavalt energiat ja aega suhetele, kuigi inimsuhted on meile eluliselt olulised. Järgnevate nõuannete abil saad tõsta emotsionaalset energiat, mis aitab luua armastavaid ja kestvaid suhteid.

  • Räägi, kirjuta või saada sõnumeid – iga päev. Päev läbi ühenduse pidamine soodustab lähedustunnet ning võib armueluga imesid teha. Kõik vajavad seda teadmist, et nende armsam mõtleb neile tihti.
  • Avalda armastust sobival hetkel. Nende imeliste sõnade kuulmine on enamikule väga oluline. Võid arvata, et ta teab, kuid tegelikult vajavad kõik aeg-ajalt kinnitust, et midagi pole muutunud. Seda välja arvatud juhul, kui kordad «Ma armastan sind» meeleheitest. Sellisel juhul vajad ilmselt pisut nõu, kuidas tasakaal suhtesse tagasi tuua.
  • Tee plaane, et saaksite kahekesi ette võtta midagi, mis teile mõlemale meeldib. Võib-olla ei ole teil võimalik iga päev midagi ette võtta, kuid teadmine ja ootusärevus, et varsti avaneb võimalus koos olla, tõstab juba teie õnnetaset.
  • Kui hoiad kinni vanast vihast kas enda või kellegi teise vastu, keda armastad, siis õpi sellest lahti laskma. See kõlab küll lihtsalt, kuid tegelikult tead isegi, et vihast loobumine nõuab head enesedistsipliini, kannatlikkust ja palju sisemist jõudu. Kui see õnnestub, siis muutub süda palju vastuvõtlikumaks armastusele ning sinna mahub tigeduse asemel rohkem soojust.
  • Anna endale uues suhtes aega teise tundmaõppimiseks. Ka kauem kestnud suhtes on väga oluline, et paar veedaks aega vaid kahekesi koos olles. Rääkige oma minevikust, lapsepõlvest ning avalda oma kallimale midagi sellist, mida ta varem sinu kohta ei teadnud. Kõik see teeb teid kahtlemata lähedasemaks.
  • Luba endal partnerit usaldada. Kõigil on omad hirmud ja kahtlused, mis võivad kaaslase usaldamisel takistuseks saada - kes muretseb raha, kes laste ja kes truuduse või millegi muu pärast. Oluline on oma murest kallimaga rääkida, et taastada see, mis on kunagi kaduma läinud. Anna oma partnerile võimalus end tõestada.

See, mida inimesed suhtest soovivad, on vaid käeulatuse kaugusel. Kui sa leiad, et sul on mõtet olla selles suhtes, siis on mõtet ka selle nimel vaeva näha.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles