Magamisel ja puhkamisel on vahe

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tihti oled tundnud, et hommikul ärgates ei ole sa puhanud? Magasid küll 7-8 tundi, kuid magaks hea meelega veel. Probleem võib seisneda selles, et sa ei lülita oma mõtet õhtul õigel ajal välja ega lase endal seetõttu korralikult lõõgastuda.

Magamine pole sama, mis puhkamine. Magamine on füüsiline seisund, aga puhkamine on vaimne seisund. Liiga tihti juhtub, et inimene magab või tukastab, kuid ei puhka. Õhtul mõtled voodis kõikidele asjadele, mida päeva jooksul teha ei jõudnud ning ootad ärevalt kõiki tegevusi, mis järgmisel päeval ära tuleks teha, kirjutab GalTime

Aju ei saa välja lülituda, kui keskendud õhtul pingsalt sellele, mida päeva jooksul teha ei jõudnud. Sellisel hetkel tuleta endale meelde, et kõik mõtted, mida sa sel päeval pole jõudnud lõpuni mõelda, on ikka veel olemas hommikul kui ärkad.

Kui sul on midagi päeva jooksul saavutamata jäänud, siis öö jooksul sa seda saavutada ei suuda. Kui lükkad oma õlult päevaste muredega seotud saavutused ja asendad selle mõttega teha ühte asja korraga, oled lõõgastunum, produktiivsem ja võimekam. Täna õhtul voodisse minnes unusta ära «tegemata teod» ja tervita rahu, vaikust ja hetkes olemist, mida võimaldab tõeline puhkamine, sel viisil ärkad hommikul puhanuna ja justkui uue eesmärgiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles