Toiduained, mida pead kaalulangetamisel vältima

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sinu kapp on täis riideid, mida sa sooviksid kanda, kuid need ei mahu sulle enam selga? Siis on sul kaks valikut: kas soetad endale uued riided või võtad kaalust alla.

Kuidas alustada ja millest peaksid kindlasti loobuma? Järgnevalt jagame sulle nõuandeid, mis aitavad kaalu vähendada, vahendab Abnehmloesung.org.

Suhkur

Kui soovid kehakaalu langetada, siis on suhkur nimekirjas number üks, millest tuleks loobuda.

Suhkur on ka süsivesik, mida leidub nii maiustustes, kookides, küpsistes ning mahla- ja karastusjookides. Eelista vett karastusjookidele janu kustutamiseks. Joo piisavalt, vähemalt 1,5-2 liitrit päevas.

Suhkru asemel on soovitatav tarbida rafineerimata toorsuhkrut, peedisuhkrut, vahtrasiirupit, mett ja teisi tervislikumaid suhkruid. Kasuta kohvis ja tees suhkru asemel mett või ära lisa kumbagi.

Valge sai

Loobu saiast, kasuta selle asemel täistera- ja mitmevilja pagaritooteid, sest saiakesed sisaldavad samuti suhkrut ja tõstavad kehakaalu.

Transrasvad

Väldi transrasvu sisaldavaid toite (nt margariin, kauasäilivad küpsised), sest need häirivad rakkude membraanifunkstiooni ja soodustavad rasvumist.

Rasvu ei tohi vältida, sest selle tulemuseks on energiapuudus, meeleolu kõikumine ning kuiv nahk, juuksed ja küüned. Rasva tarbimine teeb paksuks vaid siis, kui süüakse liigselt loomseid küllastatud rasvu ja transrasvu.

Frititud toit

Friikartulid, pelmeenid ja pontšikud on küll maitsvad, kuid väga rasvased ja kehakaalu tõstvad söögid. Selle asemel vali oma menüüsse rohkem rasvu põletavaid toite nagu näiteks pruun riis, täisterad, juurviljad, puuviljad, linnuliha, mereannid ja munavalge.

Paljud kaalulangetajad tõdevad justkui ühest suust, et parim viis kehakaalu langetamiseks on tasakaalustatud ja regulaarne toitumine.

Parim viis oma kehakaalu kontrollimiseks on süüa viis korda päevas - kolm põhilist toidukorda ning kaks oodet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles