Viise, kuidas leevendada tööpinget

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raha teenimine ei ole alati lihtne. Kõik ei saa paraku teha sellist tööd, kuhu saaks minna hommikul naerul näoga ning kust õhtul saaks lahkuda rahuloleva ilmega. Ka hea töö võib mõnikord endast nii välja viia, et kodus on raske rahuneda.

Kui sul oli tööl järjekordselt liiga pingeline päev, siis proovi õhtul üht neist rahunemistaktikatest, mis pärinevad portaalist savvysugar.com.

Tee stressiallikas täpselt kindlaks

Selleks, et pingeid põhjustava murega vastamisi seista, pead täpselt aru saama, mis sind selle juures kõige rohkem ärritab. Mõtle kõigile päeva osadele, ülesannetele ja projektidele, millega pead tegelema. Mis neist konkreetselt stressi tekitab ja kas sul on võimalus neid muuta?

Kui oled üldiselt oma positsiooniga rahul, siis keskendu kõigele positiivsele ja proovi aktiivselt tegeleda sellega, et «armuksid» taas oma töösse. Kui oled segaduses, siis mõtle veidi järele. Hea oleks, kui saaksid oma juhiga rääkida muutustest, mida vajad, et oleksid taas motiveeritud ning saaksid areneda.

Kui tunned, et oled tööpäevadel kogu aeg närvis, siis mõtle üldisele plaanile – millised on su karjäärivalikud ja mida sa saaksid teha, et suuremat muutust ette võtta?

Keskendu oma tugevustele ja sellele, mis sul on

Mõtle, mis on sul praegusel hetkel olemas? Siin ja praegu on kõik korras. Ära mõtle kogu aeg ainult sellele, mida sul pole. Kui koostad oma CVd või arvutad kulusid kokku, siis suhtu ülesandesse proaktiivselt. Luba endal veidi muretseda, kuid siis asu kohe asja kallale, et saaksid selle kaelast ära.

Korista oma töölaud ära

Segamini laud toob segadust ka mõtetesse. Suisa räpane laud on aga veel hullem. Kui tunned, et pinge hakkab tõusma, siis korista, kuniks rahuned. Seda saad teha muidugi eeldusel, et sul on võimalik tööajast mõned minutid näpistada.

Leia mingi odav ja tervislik meetod, kuidas rahuneda

Pärast tööpäeva pea selitamine ei ole alati lihtne ning mõnele on see raskem kui teisele. Õhtul lahkudes töömurede selja taha jätmine on aga hädavajalik. Parem kui sa ei leiaks leevendust asjatust raharaiskamisest, suitsetamisest, alkoholist või mingist muust harjumusest, mis võib sulle kahju tuua. Võib-olla meeldiks sulle kududa?

Mine eemale

Ära jäta oma puhkust välja võtmata, sa vajad seda. Aeg-ajalt peab oma pead töömuredest tuulutama, et õppida taas oma leivateenimist nautima. Mine nädalavahetusel jalutama, ära loe oma e-kirju. Võta eraldi aega, et tegeleda iseendaga.

Hea lugeja, kuidas sina tööstressi maandad? On Sul nippe, mida teistegagi jagada?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles