Elutõed, mida peaksid juba teadma

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kunagi ei ole liiga hilja selleks, et oma elu muuta ning saada õnnelikuks ja edukaks. Küll on aga olemas mõningad lihtsad reeglid, mida teades ja järgides on hoopis kergem saavutada omale seatud eesmärke, kirjutab alkeemia.ee.

Maailm tahab sind lollina hoida. Pangateenuste intressimääradest imedieetideni. Inimestelt, kes ei ole haritud, on lihtsam raha ära võtta ning neid on lihtsam juhtida. Hari ennast.

Ära ole riiklikus haridussüsteemis väga kindel. Inimeste austus teenitakse välja juhtides ja tegutsedes, mitte sabas sörkides.

Loe nii palju kui võimalik.

Saa läbi kõiki tüüpi inimestega ja ole alati siiras. Püüa igas inimeses midagi huvitavat leida.

Ära raiska aega selleks, et olla häbelik. Häbelikkus on usk, et emotsioonid peaks olema vahekohtunikuks sinu otsuste tegemise protsessis, kuigi tegelikkus on vastupidine.

Kui sa tunned, et sinu suhtes kallimaga on midagi valesti, siis tavaliselt saab see suhtele saatuslikuks.

Suhtle vanemate inimestega. Tegelik võim ja otsustusvõime on nende käes. Teiseks teavad nad tavaliselt seda, mida sina alles õpid.

Leia inimesed, kes on sinust stiilsemad ja sõbrusta nendega. Sõprus ja stiilsus on mõlemad vajalikud. Ära ole oma sõprade seas keskmine. Ole paindlikum, ambitsioonikam, mõistvam.

Mida vanemaks sa saad, seda konservatiivsemaks sa muutud. See on fakt. Vanusega lood sa enda ümber teatud heaolumulli, mis viib sind rahulikult lõpuni. Tee oma kõige hulljulgemad teod ära juba täna. Vanemana ei julge sa neid teha.

Vähenda oma kulutused miinimumini. See garanteerib selle, et sa saad teha kõike seda, millest siin on kirjutatud.

Ära võida positsiooni asjadega, võida see läbi kogemuste. Asjad annavad positsiooni ajutiselt. Sedasi tegutsedes oled ka õnnelikum.

Kui elad kokkuhoidlikult, siis lahendad rahalised probleemid. Kui sa elad arvest arveni, siis mõeldes ette 2 nädalat, laienda seda aega kolme nädalani. Kui läheb paremaks, siis mõtle ette 1 kuu, 3 kuud, siis 6 kuud ja lõpuks juba aasta. Eesmärk on jõuda 5 aastani.

Treeni endale hea vorm kui sa oled veel noor. Noorena on seda kergem saavutada, sest rakud on värskemad.

Õpi süüa tegema. See teeb sulle kõik palju lihtsamaks - kokkamisest koristamiseni, kulukatest harjumustest kokkuhoidlike harjumuste nautimiseni.

Maga end välja. Magamine ja kokkamine aitavad sul heas vormis olla. Kui sa ei puhka, siis oled ebaefektiivne.

Soeta endale märkmik või mõni muu meeldetuletaja. Ära usalda ainult oma pead.

Võta ette midagi suurt ja laineta kaasa nende lainetega, mida pakub suurelt mõtlemine. Kui sa ei tee suuri asju, siis mõni asi võib vahest juhtuda, kuid kui sa teed suuri asju, siis on tulemas midagi enamat.

Õpi mingi tegevus endale korralikult selgeks. Ära hüple pidevalt ühelt tegevuselt teisele. Kui sa tahad hiljem ametit vahetada, siis anna minna. Kui valid midagi uut, siis tee seda jälle põhjalikult.

Ära paranda teisi. Selle asemel vali keegi, keda ei ole vaja parandada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles