Mediteerimine parandab mälu ja keskendumisvõimet

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mediteerimise kasust inimese vaimule ja mõistusele on sageli juttu olnud ning nüüdki tõestasid Washingtoni ülikooli teadlased järjekordses uurimistöös, et meditatsiooni praktiseerimine aitab treenida keskendumisvõimet ja vähendada stressi.

Mitme ülesandega üheaegselt tegelemine ja kõrge stressitaluvus ei ole kaasasündinud ressursid, kuid teadlased tegid kindlaks, et mediteerimisega saab parandada mälu, keskendumisvõimet ja maandada stressi, et korrektsust nõudvate ülesannetega paremini toime tulla, vahendab teadus.err.ee.

8 nädalat kestvas katses osales kolm rühma personalijuhtidest vabatahtlikke, kellest esimesed osalesid meditatsiooniseanssidel, teised keha lõdvestamise tundides ning kolmandad ei võtnud ühestki treeningust osa.

Enne ja pärast 8-nädalast perioodi tegid katsealused pingelise testi, milles pandi proovile nende võimekus tegeleda kiiresti ja eksimusteta mitmete ülesannetega korraga.

Tuli välja, et mediteerimisega tegelenud grupi liikmed tajusid teistega võrreldes oluliselt vähem ülesandega kaasnevat stressi ja nende mälu töötas paremini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles