Kas teha trenni üksi või kahekesi?

Kerti Kulper
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oled harjunud trennis käima üksinda või koos sõbrannaga? Eelistad omaette metsas joosta või grupitreeningut? Uus uuring tõestas, et kaaslasega trenni tehes on trenn efektiivsem kui üksinda treenides.

Eksperdid soovitavad tavaliselt trenni teha koos sõbraga, sest see on üks kiiremaid viise end vormi saada. Kuid kas tuleks valida endast kogukam sõbranna või piitspeenike kolleeg? Selgub, et see otsus võib su vöökohale mõjuda rohkem, kui oskad arvata, vahendab Yahoo! Shine.

Hiljuti tehtud uuringus vaadeldi kolme gruppi naisi: esimene grupp käis rattaga sõitmas üksinda; teine grupp sõitis koos sõbraga või suhtles kaaslasega läbi nutitelefoni; ja kolmas oli grupp, mille teised liikmed olid uuringus osalejast paremas vormis. Tulemused olid piisavalt kõnekad, et panna sind hoolikalt mõtlema, kui kaalud üksi jõusaali minemist. Teises grupis olnud naised tegid trenni 9 minutit kauem kui üksikud ratturid ja kolmanda grupi naised sõitsid üksikutest treenijatest 12 minutit kauem.

Uuringu autor kommenteeris, et treenimises on mingi tajumatu konkurentsi aspekt. Uuringus osalejatele ei öeldud kordagi, et nad omavahel võistlevad. Võistlushasart ärgitas partneritega treenivaid naisi rohkem ja kauem sportima ilma, et nad ise oma lisapingutusest teadlikud oleks olnud.

Järgnevalt on toodud soovitused parima tulemuse saavutamiseks:

1. Leia sobiv kaaslane

Peaksid otsima kedagi, kes oleks sinuga võimalikult sarnane, kuid sinust natukene parem selles osas, mida endas tahad parandada. Kui see meenutab sulle saledat kolleegi, kellel on sinust enam energiat, siis tema valima peaksidki. Ära ainult vali kedagi, kes oleks sinu vormisoleku tasemest väga erinev, sest sel juhul ei ole eesmärgi saavutamine realistlik.

2. Paku sõbrannale küüti

Kui tahad saada parimaks, on hea sundida omale peale kaaslase tervislikke eluviise. Kui lähete jõusaali, võta sõbranna auto peale. See tähendab, et pead treenima sama kaua kui tema, sest pead ta hiljem ka koju viima.

3. Proovi virtuaalset lahendust

Kui sa ei leia kaaslast, kellega oma trennigraafikud ühtima panna, kaalu virtuaalseid võimalusi. Nutitelefoni vahendusel saad kaaslasega kontakti hoida ja võrrelda, kes rohkem kaloreid põletab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles