Kuidas vanemad seksivad, kui lapsed on majas?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

On juba teada, et Rootsi emadel on teiste ees eeliseid, sest nad elavad riigis, kus on hästi arenenud tervishoiusüsteem ja väga hea emaduspuhkuse poliitika. Nüüd selgub, et nad ka seksivad teistest rohkem. Tundub, et Rootsi emmed on leidnud vastuse igivanale küsimusele: kus ja millal seksida, kui lapsed on majas?

Nende vastus? Hiljuti ühe Rootsi ajakirja tehtud uuringu kohaselt seksib üks kolmandik lapsevanematest samal ajal, kui vastsündinu magab nende voodis, vahendab Huffington Post.

Kui USA uuringud näitavad, et ameeriklased pole voodieluga üldiselt rahul, kurdavad Rootsi emad tunduvalt vähem. Rootslased tunnistavad, et igapäevaelu mõnikord takistab neil oma seksfantaasiate elluviimist, samas tundub, et nad on seksuaalselt aktiivsemad kui Ameerika emad.

Uuringus osalenud üle 600 Rootsi emast 48 protsenti seksib üks või kaks korda nädalas (4 protsenti vastas, et seksib iga päev). Võrdluseks võib tuua, et 40 protsenti Ameerika vanematest vastas, et seksivad nii harva, et võiksid vabalt eraldi voodites magada.

Tavapärased ettekäänded on, et vanemad on liialt väsinud, lapsed on pidevalt nende juures ja muidugi see, et seksi jaoks pole lihtsalt aega. Kui majas on beebi, võivad emad küll väsinud olla, kuid 59 protsenti Ameerika vanematest tunnistas, et on seksinud siis, kui imik on samas toas. Siiski on ameeriklaste jaoks väga šokeeriv mõte, et seksitakse, kui laps on samas voodis.

Mõned lapsevanemad, kelle imik magab samas voodis, on tunnistanud, et suudavad endiselt romantikat elus hoida, kuid ei kasuta seksimiseks voodit. Seksida on ju võimalik ka teistes tubades ja seda ei pea tegema just voodis.

Otsus seksida, kui imik on samas voodis, ei tähenda, et Rootsi vanemad oleks mingil moel veidramad või tahavad meeleheitlikumalt seksida kui ülejäänud vanemad. Rootsis on taoline asi lihtsalt levinud ja aktsepteeritud. Veelgi enam, 2005. aasta uuring näitas, et Rootsi lapsed magavad vanematega samas voodis tihti kuni koolieani. Kontrastina võib öelda, et USAs tekitab lastega voodi jagamine vastakaid tundeid – paljud vanemad ei julge seda tunnistadagi, seega puudub täpne info kas ja kui paljud seda praktiseerivad.

Et ei tekiks muljet, justkui Rootsi lapsevanemate elul pole midagi viga, tõestas uuring, et ka rootslastel esineb rahulolematust sekseluga. Näiteks üks 32-aastane kahe lapse ema tunnistas, et unistab uutest poosidest voodis ja tahaks midagi enamat kui vaid kähkukad. Samuti võiks tema arvates vahelduseks seksida näiteks väljas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles