Püsivust arendavad õppetunnid saavad lapsed isalt

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohusetundlikud isad, kes panustavad järjekindlalt lastes püsivuse arendamisesse, on edukad, sest isalt saadud õppetunnid kajastuvad laste hinnetelehel ja edasistes elu valikutes.

Uurijad Laura Padilla-Walker ja Randal Day vaatlesid 325 pere siseelu ning analüüsisid laste ja vanemate vahelisi suhteid, vahendab teadus.err.ee.

Nad leidsid, et ligi pool isadest olid piisavalt autoriteetsed ja neil oli mõjujõudu, et õpetada lastele kohusetundlikkust ja järjekindlust. Usaldusliku suhte loomisel lastega mängisid olulist rolli see, et autoriteetse isa lapsed tunnetasid isa armastust; reeglite kehtestamisel selgitati ka nende põhjuseid ning lastele võimaldati sobivas koguses iseseisvust.

Uurijad nägid, et autoriteetsete isade lapsed kasvasid aja jooksul järjekindlamaks ja kohusetundlikumaks ning said hiljem paremini hakkama.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles