Kui mees ei taha oma naisega magada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tavaliselt kuuleme ikka sellest, et abielunaised huvituvad seksist vähem kui nende mehed või siis on mehed kurvad, et seda ei saa nii sageli kui nad tahaks. Mõnikord juhtub aga, et olukord on vastupidine.

Naistel, kes on sellises olukorras, on väga raske sellest rääkida. Nii need naised kui ka asjasse puutuvad mehed kannatavad vaikides, sest antud teema on jätkuvalt paljudele tabu, kirjutab squidoo.com.

See, et seksita abielus olevatest naistest eriti rääkida ei taheta, ei tähenda, et neid ei oleks. Põhjus, miks sellest ei räägita nii palju kui meestest, kes seksita abielus kannatavad, on osaliselt selles, et naised võivad nõnda abielus vastu pidada väga kaua. Osalt mõjutab naist ka ühiskondlik arusaam ja surve, ta võtab mehe kiretust isiklikult ja usub, et viga on vaid temas ning ei taha sellest ise kellegagi rääkida.

Tänapäeval on naise staatus aga tõusmas ning ta on muutumas eneseteadlikumaks ka voodis. Siin on viis selgitust olukordadele, mil mees ei taha oma naisega seksida.

Tal on depressioon

Depressioonis mees ei pruugi enam soovida nii palju armatseda kui varem. See võib juhtuda mehega siis, kui ta on kaotanud töö või kui tal on majanduslikke raskusi. Sageli on mehe ego ja libiido seotud ta karjääriga. Ta võib tunda end väga kehvasti, kui ei suuda oma pere üleval pidada, sest tunneb end seega vähem mehena.

Kliinilise depressiooni puhul võivad mehe sooritust linade vahel mõjutada ka ravimid, kui ta neid võtab. Ravimid võivad kustutada seksisoovi või tekitada olukorra, mil ta ei suuda vahekorra ajal ejakuleerida. See tekitab aga omakorda stressi ja ärevust järgmise vahekorra ees.

Sa ei eruta teda enam

On mehi, kelle naine läheb aja jooksul üha ümaramaks. Sinna pole midagi parata - kui naise välimus kaob, siis võib see mõjutada mehe seksisoovi. Meestel mõjutab iha visuaalne pool palju rohkem kui naistel.

Kui naine ei hooli oma välimusest, siis saadab ta mehele alateadliku sõnumi, et ei hooli ka temast. Isegi, kui naine võtab juurde, siis peab ta enda eest hoolitsema, et mees teaks – teda siiski huvitab, ta hoolib ja ta näeb oma mehe nimel vaeva. Seksikus tuleb eelkõige seestpoolt, kuid seda peab ka välja näha olema. On hea, kui naine aeg-ajalt veidi meigib end või paneb mehe rõõmustamiseks kleidi selga.

Kui mehele teeb see tuska, et naine on ülekaaluline, peaks ta naist toetama ja aitama tal valida tervislikke eluviise, mitte karistama teda seksist ilmajätmisega. See ajab olukorra ainult hullemaks. Paarid, kes toetavad teineteist positiivselt, naudivad palju paremat seksuaalelu.

Tal võib olla afäär

Kui mees ei taha äkitselt naisega enam seksida, siis võib olla, et mehel on salasuhe.

Naise intuitsioon on alati tema parim sõber. On mehi, kes petavad, kuid koju tulles magavad ka oma naisega, kuid kui mees saab vanemaks, siis ei soovi ta enam nii sageli seksida. Ta võib hakata eelistama armukest oma naisele. Petmine võib tuleneda väga erinevatest põhjustest, kuid peamiseks mõjuriks on see, et mees tahab tunda end taas meheliku ja ihaldusväärsena.

Ta võib olla gei

Võib juhtuda, et mesinädala-staadiumis mees veel tahab oma naisega voodirõõme nautida, kuid seejärel jääb seksi järk-järgult vähemaks, sest mees ei suuda iseendaga võidelda.

See ei ole sugugi nii tavatu, kui inimesed võivad arvata. Nii meeste kui naiste seas on jätkuvalt neid, kes abielluvad vastassooesindajaga, sest eitavad oma seksuaalsust ja tahavad olla heterod. Mõne aja pärast saab mees siiski aru, et ta ei suuda oma naisega seksida ning naisele jääb hoopis mulje, et mees ei armasta ja ei ihalda teda.

On mehi, kes ei taha oma homoseksuaalsust endale kuidagi tunnistada. Nad abielluvad, et elada «normaalset» elu. Abielus, saades lapsigi, on nad õnnetud ning võivad uputada oma mure pudelisse.

Diagnoosimata meditsiiniline probleem

Kui mees elab naisega regulaarset suguelu, armastab ja ihaldab oma naist, kuid ühel hetkel saab voodielu otsa, siis peaks mees pöörduma arsti poole ja laskma enda tervist kontrollida.

Mehe libiidot võivad negatiivselt mõjutada teatud tüüpi vähid, südamehaigused, hormoonid ja teised terviseprobleemid. Need võivad jätta mulje, justkui iha puuduks.

Mehe iha võib mõjutada ka diabeet, kui veresuhkru tase kõigub. Üheks suureks probleemiks on vererõhk, sest sellest võivad tekkida erektsioonihäired, mis omakorda võivad tekitada psühholoogilisi probleeme.

Üheks heaks näitajaks on see, kui mehel on hommikul ärgates erektsioon – selle puudumine võib viidata terviseprobleemidele ning tuleks pöörduda arsti poole.

Kui mees on ülekaaluline, võib see mõjutada tema testosteroonitaset, mis samuti mõjutab seksuaaltungi negatiivselt.

Kaalutõus ja halb toitumine

Kui mees võtab palju juurde, siis võib see igas vanuses tema hormoone mõjutada. Kaalutõus võib kõrgema östrogeenitaseme tõttu meest feminiinsemaks teha ning vähendada tema libiidot. On mehi, kes saavad siiski seksida, kuid see on lisakaalu tõttu nii raske, et nad pigem loobuvad. Suurenenud kõhurasv ja rinnad ei ole mehelikud ja mõjuvad tervisele väga halvasti.

Võib olla ka, et mees tunneb oma keha pärast häbi. Sellisel juhul vajab ta oma naise abi. Kaal võib mõjutada enesehinnangud, mis omakorda viib depressiooni ja seksuaaliha languseni. Ülekaal mõjutab halvasti ka mehe lõhna ning naine ei tunne enam nii hästi teda erutavaid feromoone nagu varem.

Kui oled naine, kes elab abielus ilma seksita, siis tea, et sa ei ole ainus. Selle ignoreerimine on aga ebaaus sinu enda vastu. Abielu tähendab mitmekülgset armastust ja seks on väga oluline faktor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles