Mehed ei usu armastusse esimesest silmapilgust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal Hamburgis läbi viidud uuringust selgus, et enamus vastanutest usuvad, et armastust esimesest silmapilgust pole olemas, küll aga teisest.

Iga kolmas naine tunnistas, et on armunud mehesse, keda ta pole esialgu atraktiivseks pidanud, meestest koges seda üks neljandik, vahendab Elitepartner.de.

Seda, et armastus tekkib alles teisest silmapilgust, uskus 56 protsenti vallalistest meestest.

Antud seisukoht muutub koos vanusega: kui 59 protsenti 18-29-aastastest vallalistest annavad armastusele esimesest silmapilgust võimaluse, siis 45-54-aastaste puhul usub iga teine, et armastus kasvab koos ajaga, mitte ka teisest silmapilgust.

Elitepartner.de psühholoogi Lisa Fischbachi sõnul põhineb armastus, mis on tekkinud peale pikemaajalist kokkupuudet, teistel kriteeriumitel.

«Kui esimesel kohtumisel ollakse teisest emotsionaalselt vaimustatud ja märgatakse pigem tema välimust, siis teisel kohtumisel pööratakse tähelepanu rohkem inimese omadustele ja isiksusele,» märkis ta.

Fischbach soovitas, et isegi kui kõik tundub juba esimesel korral sobiv ja õige, tasub inimest enne armastuse avaldamist tundma õppida.

«See, mida sa esimesel korral tunned, on pigem armumine kui armastus,» märkis ta ning lisas, et alles hiljem areneb see tunne mõlema inimese sobivuse korral armastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles