Bergmani hõngu maasikatort

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Merrit Kiho

Mõnikord on lihtne ja pealtnäha tuntud asi ilusam, kui arvame. Selle koogi suhkrune põhi on lihtsalt valmistatav ja mõnusa sidrunimaitsega. Vahukoor ja maasikad annavad sellele aga eriliselt õhkõrna suvise hõngu, mis võiks kinoarmastajatele Ingmar Bergmani filme meelde tuletada.



Suvine maasikatort
•    200 g võid
•    3 muna
•    2 dl suhkrut
•    3 dl nisujahu
•    2 tl küpsetuspulbrit
•    1 sidruni riivitud koor
Täidiseks:
•    2 dl rabarberimoosi (võib asendada mõne muu mõnusa moosiga)
•    1 dl Vana Tallinna likööri
•    maasikaid – südamest!
•    1 suur pakk vahukoort
•    tuhksuhkrut

Kata 22 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga, määri sellele võid ja raputa riivsaiaga üle.
Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad ja suhkur tihedaks vahuks, sega sisse või, riivitud sidrunikoor, jahu ja küpsetuspulber. Vala vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Lase koogil jahtuda ja jaga see siis kaheks põhjaks. Niisuta põhjad likööriga ja määri peale rabarberimoos. Pane alumisele põhjale kogu vahukoor ja selle peale poolitatud maasikad. Tõsta peale ülemine põhi, kata maasikatega ja raputa üle tuhksuhkruga.

Vaata ka http://abikelnerhummer.blogspot.com/

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles